Az Action for Democracy-nál ekkora összeget tekintenek ideális mikroadománynak

2024. február 23. 05:39

Civilek mikroadományai helyett valójában egyenként félmilliárd forintot is maghaladó donációkat várt az Action for Democracy – derül ki az X-en található MagaBabe nevű profilon legutóbb megosztott videóból.

2024. február 23. 05:39
null

Az X-en a minap megjelent videó további adalékokat szolgáltat az Action for Democracy (A4D) működéséről, valamint arról, hogy valójában mekkora összegekkel támogatta a szervezetet Soros György.

Figyelemreméltó, hogy a MagaBabe nevű profilon megosztott újabb felvételen Korányi Dávid, a szervezet ügyvezető igazgatója az úgynevezett mikroadományok helyett inkább a dúsgazdag donoroktól érkező vaskos összegekről beszélt elismerően. – Azt mondanám, hogy 2 millió (dollár). Azt gondolom, ez egy olyan összeg, amivel már be lehet kerülni az Action for Democracy legnagyobb adományozóinak a panteonjába – jelentette ki Korányi. A Bajnai Gordon bizalmi köreibe tartozó aktivista tehát 700 millió forintot meghaladó összeghatárban húzta meg azt a vonalat, amely fölött valóban számottevőnek tartják az adományokat az A4D-nél.

Civilnek igyekeztek feltűnni

Ez azért figyelemreméltó, mert amikor kiderült, hogy a szervezeten keresztül milliárdos összegekkel támogatták külföldről a magyarországi ellenzék 2022-es választási kampányát, Korányiék azt bizonygatták, hogy több mint tízezer átlagember kis összegű „mikroadományaiból” jött össze a nagyjából 3 milliárd forint oroszlánrésze. Mindezzel pedig azt a látszatot igyekeztek kelteni, hogy tőről metszett civil kezdeményezésként a demokrácia fennkölt elvei mentén cselekszenek.

Nyílt titok volt Soros szerepe

A legújabb videóban Korányi úgy fogalmazott: „nem vagyok fölhatalmazva rá, hogy megnevezzem a támogatóinkat, ezért sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy ő (Soros György) támogatott-e minket”.

Eric Koch, az Action for Democracy együttműködő partnere egy korábban nyilvánosságra került videóban azt mondta, „őszintén szólva azt gondolom, hogy ő (Soros György) volt a messzemenően legnagyobb adományozó”. Ezt egyébként már a korábban megosztott felvételek egyikén is elismerte, ám ironikus, hogy először a diszkréció kritériumaira hivatkozva megtagadta a legfőbb donor megnevezését, ám amikor a beszélgetőpartnere rákérdezett, hogy Sorosról van-e szó, Koch azonnal rávágta, hogy persze. Kati Martonnak, az A4D kuratóriumi elnökének a reakciója szintén azt mutatja, hogy a szervezeten kívüliekkel történő érintkezéseik során gyakorlatilag nyílt titokként kezelik Sorosnak a projektben játszott főszerepét. Amikor ugyanis Marton beszélgetőtársa arról érdeklődött, hogy Sorostól származnak-e a pénzek, az írónő figyelmeztette, ezt ne is hozza szóba.

A korábbi videókból szintén kiderült, hogy az A4D prominensei az amerikai demokrata párti vezetéssel is szorosan együttműködtek a befolyásgyakorlási műveleteik során. Kati Marton például azt fejtegette az egyik felvételen: Lengyelországban elsőként a varsói amerikai nagykövettel egyeztetett, hogy előkészítse a talajt Donald Tusk és szövetségesei kormányra segítéséhez.

Kampánygépezetet is működtettek

Emellett az Action for Democracy és az együttműködő partnereik valóságos kampánygépezetet is működtettek a kipécézett nemzeti vezetők, köztük Orbán Viktor miniszterelnök lejáratására. 

Ezt is ajánljuk a témában

Amint az ma már közismert: a tavaly nyáron a titkosítás alól részben feloldott titkosszolgálati jelentés feltárta, hogy az Action for Democracy-n, illetve egy azonos célú, svájci alapítványon keresztül több mint 4 milliárd forint érkezett Magyarországra, s a pénzekkel a baloldal választási kampányát segítették. Milliárdos összegek kerültek a lejárató portálokat működtető EzaLényeg nevű médiabirodalom kiadójához, az Oraculum 2020 Kft.-hez, valamint a Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök érdekeltségébe tartozó DatAdat céghálójához.

Nyitóképen: Korányi Dávid / Wikipedia

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2024. február 26. 20:01
Mikor indulnak már a büntetőeljárások a különösen jelentős összegre elkövetett, folytatólagos, üzletszerű pénzmosás miatt???
catalina11
2024. február 23. 10:58
„Soros ... azt az elvet vallotta, hogy „ha eleget KÖLTÖK egy ügyre, akkor az előbb-utóbb biztosan rendben lesz”. " Lendvai Ildikó pedig megkapóan bevallotta a Mandiner angol nyelvű riportjában, hogy hát ők, a BALOLDALI pártok azért vannak ott, mert SOROS oldalán vannak.... " így hát rájuk költ Soros György...
Bp1964
2024. február 23. 09:08
Nem csak Soros pénzeli a jenki fasiszták gyarmatosító aknamunkáját. Az egész deep state benne van, a karmester pedig a State Department, Blinken, Nuland. Azok koordinálják az NGO-kat mint ezt a Korányi-féle bűnbandát is.
auditorium
2024. február 23. 08:18
CSAK KÉRDEZEM. A bankok nem tudnak együttműködni a magyar Adóhivatallal ? Nem lehet kideriteni KI és MENNYIT utalt át KINEK ??? Ui. külföldön, ha egy privát bankszámla tulajdonos nagyobb összeget utal át egy másik személynek, akkor bizony meg kell indokolni miért adja és felfigyel rá az Adóhivatal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!