Alaptörvényi szintre emelheti a kormány a készpénzhasználathoz való jogot

2024. február 26. 22:40

Toroczkai László kérdésére válaszolva Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a kormány fontosnak tartja a készpénzhasználat lehetőségének biztosítását.

2024. február 26. 22:40
null

Orbán Viktor miniszterelnököt az azonnali kérdések órájában Toroczkai László (Mi Hazánk) kérdezte a készpénz védelméről az Országgyűlésben – írta meg a Világgazdaság.

A képviselő szerint a készpénzhasználatnak alkotmányos védelmet kellene nyújtani, mivel az egyfajta szabadságot is biztosít a bankrendszer kikerülésének lehetővé tételével.

A miniszterelnök felidézte, hogy a kormány a nemzetközi nyomás ellenére továbbra is biztosítja a készpénzhasználatot, majd később nyitottnak is bizonyult a készpénzhasználat alkotmányos védelmének biztosítására, mivel mint mondta, „van még egy pár kérdés, ami miatt egyébként is módosítani kellene az alaptörvényen”.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a kormány fontosnak tartja a készpénzhasználat lehetőségének biztosítását.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wwoman-2
2024. február 27. 19:55 Szerkesztve
Sajnos bármikor lehet olyan helyzet, hogy éppen csak készpénzzel tudunk fizetni. Van kártyám, sokat is használom/nem hitelkártya/-de jó ha van pénz otthon, például hirtelen szerelőt kell hívni, mikor fizethetünk neki kártyával?? Igen ritka eset.
orokkuruc-2
2024. február 27. 17:17
KÉZPÉNZ, azaz bankó és érme, amiket KÉZbe lehet venni. Ez a normális, logikusan levezethető etimológia. Az 1930-as években kezdett a "készpénz" idióta forma a terjedni a teljesen logikus "kézpénz" szó helyett, addig szinte említve sem volt ez a csökött szóalak. Az, hogy melyik népcsoporthoz köthető a szómágia és a bankártevékenység, az nem is kérdés ;-)
KBA98
2024. február 27. 16:36
Nagyon helyes!
Gabriela
2024. február 27. 14:56
Auditorium Az érveid helytalloak. Én még hozzafüzném annak a veszélyét, hogy egy gombnyomassal barkinek elvehetik a pénzét, vagy ennek lehetöségével zsarolhatjak. Vagy mit csinalnank egy tartosabb aramszünet esetén? Nagyon örülök, hogy igy all hozza a kormany. Eddig erröl nem nyilatkoztak. Egyetlen aggalyom mostmar a WHO-hoz valo viszonyulas. Remélem a kormany meglépi, amit kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!