A kormány végre akcióba kezdett, hogy Pécsre nagyüzemet szerezzen

2024. február 19. 17:15

És az ellenzék máris akcióba kezdett, hogy megfúrja a kezdeményezést, bízom benne, hogy ebben is kudarcot vallanak.

2024. február 19. 17:15
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Pécsi nagyüzem

Sok okból közel áll a szívemhez Pécs, ezért különösen fáj, hogy ennek a történelmi kultúrvárosnak sehogy sem sikerül az ország életében azt a szerepet kivívnia, ami megilletné. Minden bajok kútfeje a nagyüzemek hiánya. Az egykor sok ezer embernek munkát adó bányák bezártak, a bőripar gyakorlatilag megszűnt, a Zsolnay manufaktúrává zsugorodott, a város legnagyobb munkáltatója valószínűleg az egyetem maradt, ami korántsem egészséges helyzet. 

A lakosság száma a rendszerváltás óta 30 ezer fővel csökkent, és a folyamat nem állt meg.

A kormány végre komoly akcióba kezdett, hogy Pécsre igazi nagyüzemet szerezzen. És az ellenzék máris akcióba kezdett, hogy megfúrja a kezdeményezést. Nagyon bízom benne, hogy ebben is kudarcot vallanak.”

 

Nyitókép: Adventi díszkivilágítás a pécsi Széchenyi téren 2023. december 9-én. MTI/Ruprech Judit

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. február 20. 19:03
Az ellenzéki politikusok miért nem érzik azt hogy munkahelyet kellene teremteni és ők hozzanak befektetőket ne csak az legyen hogy felélik az ország pénzét és nyomorban döntik a településeket.
tintapaca
2024. február 20. 16:55
Pécs, Baranya megye, Szekszárd, Tolna megye kívül esik a kormány látóterén. Erről főleg a helyiek tehetnek, akik a civakodásukkal és a tehetségtelenségükkel nagyban hozzájárultak ehhez a helyzethez. Ez baj. ezen változtatni kellene. De mint a térségre rálátással rendelkező, nem látok olyan helyi kezdeményezést, amely átbillentené a térséget a stagnáláson.
reciphoki
2024. február 20. 15:34
Pécsre is valami szép kommentbarlang kellene,legalább 20 egyetemista lipsit eltartana höhöhöhö
zemot
2024. február 20. 09:51
10 éve is késő lett volna. Volt Pécsen kormánypárti polgármester is, akkor sem történt semmi. Mindezt úgy, hogy Pécset kivéve minden más település jobboldali akik ugyanúgy nincsenek figyelembe véve mintha egész Baranya csak Pécsből állna. Miért nem jön beruházás a környező településekre? Szentlőrinc, Mohács, Bóly térsége?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!