„A Fidesz irodát szétverő bűnöző Jámbor András és Pikó András aktivistája!” – állítja Kocsis Máté, aki szerint Jámbor tudott is a támadásról

2024. február 21. 17:32

„Le fogunk számolni a mai kommunisták legsötétebb időket idéző szokásaival!” – üzente bejegyzésében a Fidesz frakcióvezetője.

2024. február 21. 17:32

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, február 15-én egy ismeretlen személy vasrúddal törte be a Józsefvárosban található egyik Fidesz-iroda ajtaját. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán közleményében tájékoztatott arról, hogy az őrizetbe vett 27 éves Ny. Tamás részben beismerte támadást.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eset kapcsán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője tett közzé bejegyzést hivatalos Facebook-oldalán, amelyben többek között azt állítja: a Fidesz irodát szétverő 27 éves, szélsőbaloldali antifa bűnöző, Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt. 

„Érdekes, hogy pont a támadás napján sétált el Pikó a Fidesz iroda mellett”

Kocsis Máté szerint Pikó András közlésével ellentétben nem egy józsefvárosi dühös átlagpolgár az elkövető, hanem a helyi baloldal aktivistája. 

„Az is érdekes, hogy pont a támadás napján sétált el Pikó a Fidesz iroda mellett, 

majd azt mondta azért, mert a Pázmány egyetem bejárásán volt” – fogalmazott a politikus, aki a kerületet jól ismerő egykori polgármesterként jól tudja, hogy az egyetem és önkormányzat közötti ésszerű sétaútvonalak nem érintik a Fidesz-irodát, „tehát sokkal inkább arról van szó, hogy neki értesülnie kellett a támadásról, és nyilván nem véletlenül járt arra” – fejtegette Kocsis Máté. A politikus ezzel együtt nem vádolja a polgármestert azzal, hogy a támadást akarta vagy szervezte volna, „ő pusztán csak a tőle megszokott kommunikációs trükkökkel igyekezett tüzet oltani, de azt is úgy, hogy persze tovább hergelje olvasóit a jobboldaliakkal szemben” – írta a bejegyzésben.

Ezt is ajánljuk a témában

„Jámbor tudott a támadásról”

Jámbor András felelősségét azonban másként látja a frakcióvezető, Kocsis posztjában ezt írja a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom vezetőjéről:

Jámbor Andrást azonban vádolom azzal, hogy tudomása volt a támadásról, csak abban bízott, hogy nem derül ki. 

A sunyi támadást az antifa Nyulasi Tamás követte el, Jámbor ennek a mozgalomnak a hazai vezetője (Szikra), médiabiztosítója, hangadója, parlamenti képviselő, aki szoros barátságban áll vele. Közös fotók, akciók és közösségi médiás kapcsolatok tanúskodnak erről” – olvasható a bejegyzésben, amelyben Kocsis Máté azt is felidézte: Jámbor András volt az is, aki az antifák véres utcai támadásai után „behozta egy szélsőbaloldali aktivistáját a parlamentbe, beültette a páholyba, és azt kérte, kérjünk tőle bocsánatot a meghurcoltatásért”. 

Le fogunk számolni a mai kommunisták legsötétebb időket idéző szokásaival!”

– zárta bejegyzését a fideszes politikus.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, tavaly februárban öt antifa támadás is történt Budapesten, amelyben összesen kilencen sérültek meg. Az első támadás a Nyugati pályaudvaron, egy vonaton, a második a Fővám téren, a harmadik és a negyedik támadás február 10-én, a Gazdagréti téren, valamint a Bank utcában, az ötödik pedig február 11-én, az I. kerületi Mikó utcában történt. A sértettek között volt magyar és külföldi állampolgár is. Közülük hatan súlyos, hárman könnyű sérüléseket szenvedtek.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Turán
2024. február 23. 18:24
Má megen komcsiznak a komcsik..🤣🤣🤣
Lajoss
2024. február 22. 18:53
Máté,komolytalan vagy... 😂😂😂😂
ProletarFC
2024. február 22. 18:38 Szerkesztve
Minek nektek az a szar moslék kerületi pártiroda, amikor nem is használjátok - a Kálvin téren meg kint alszanak nagy böröndökkel a most utcára kerültek és volt kilakoltatottak, beleverem a faszomat a szádba kocsis! Kommunistázó, büdös ótvar féreg,
zlorinczi
2024. február 22. 12:16
Ezek a horrorbohócok dolgoztak valaha életükben? Nem kérdem, hogy teremtettek-e valaha értékeket, csak azt, hogy bár nekikezdtek-e valaha valaminek, ami jó, szép és hasznos lett - mások számára?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!