Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Minden eddigi rekordot megdöntöttek a magyar turisták Horvátországban

2024. január 11. 18:11

Mennyi NER-lovag! És micsoda rettenetes nyomor!

2024. január 11. 18:11
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog blog

„Minden eddigi rekordot megdöntöttek a magyar turisták Horvátországban - Turizmus.com

Mennyi NER-lovag!
És micsoda rettenetes nyomor!

»Minden eddigi rekordot megdöntöttek a magyar turisták Horvátországban
A 2019-es rekordévet is legkevesebb tizedével meghaladta Horvátországban tavaly a magyar turisták létszáma és vendégéjszakáinak.
A Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének közleménye szerint a múlt évben 728 ezer magyar beutazó érkezett Horvátországba – 21 százalékkal több, mint 2022-ben –, ami 13 százalékkal meghaladja az eddigi csúcsnak számító 2019 adatát.

A magyar vendégéjszakák száma megközelítette a 3,6 milliót, ami 17 százalékos emelkedés tavalyhoz képest, illetve 10 százalékos bővülés 2019-hez viszonyítva.
Februárban, májusban, októberben, novemberben és decemberben több mint 30 százalékos volt a növekedés 2022-höz képest, amiből az is látható, hogy már nemcsak nyáron keresik fel Horvátországot a magyar turisták, hanem egész évben, városlátogatás, kulturális kirándulás vagy aktív turizmus céljából is.

Tavaly a magyarok legkedveltebb úti célja a Kvarner régió, Isztria, Zadar és környéke, valamint Split régiója volt. A Kvarner területén megdőlt az eddigi rekord, több mint egymillió vendégéjszakát töltöttek itt a magyarok, az Isztriai-félszigeten 700 ezer, míg Zadar és Split megyében 600-600 ezer éjszakát.Az egyes településeket illetően Crikvenica, Vir, Rovinj, Porec és Opatija, valamint Medulin volt a magyarok által leglátogatottabb.

A Horvátországba utazó magyar turisták többsége, 65 százaléka magánszálláson szállt meg, 23 százalékuk szállodában, 11 százalékuk pedig kempingben, ez utóbbiak esetében 19 százalékkal emelkedtek az adatok 2022-höz képest. Közel 100 ezer vendégéjszakát hajós turistaként töltöttek el a magyar vendégek.

Horvátországban a tavalyi évben összesen 20,6 millió turista 108 millió vendégéjszakát töltött. Ezek az adatok 9 százalékos növekedést mutatnak a beutazások és 3 százalékos növekedést a vendégéjszakák számában a múlt évihez viszonyítva.

A legtöbb vendégéjszakát, 30 milliót – 2022-höz viszonyítva 2 százalékos bővülést mutatva – az Isztriai-félszigeten regisztrálták, Split-Dalmát megyében 20,2 milliót, a Kvarner régióban 18,5 milliót. A legtöbb vendégéjszakát Rovinjban, Dubrovnikban, Porecben, Splitben és Umagban töltöttek a turisták, de a fővárosban, Zágrábban is 13 százalékkal több, összesen 2,5 millió vendégéjszakát regisztráltak az elmúlt évben.

A küldőpiacokat tekintve tavaly a legtöbb vendégéjszakát, 23,6 milliót a német turisták töltötték az adriai államban, őket a horvátok, a szlovének, az osztrákok és a lengyelek követik, Magyarország a kilencedik legjelentősebb küldő ország a horvátországi turizmusban.«”

Nyitókép: Ratnakorn Piyasirisorost

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. január 13. 08:17 Szerkesztve
Elég buta dolog a trianoni rabló horvátokhoz hordani a pénzünket, akik ráadásul bunkók is hálából a hozzájuk hordott pénzünkért. De a magyar mar csak ilyen hülye. Szereti, ha szopatják. Ittuon a nyakunkra telepitett zsidók, külföldön a magyargyűlölő gecik.
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 12. 16:00
"Fegyenc8 ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. január 12. 15:39 A fajtád uralkodása alatt ezek a számok hogy néztek ki?" A fajtám nemhogy nem uralkodott, de még nyaralni sem jár. Én magam háromszor voltam nyaralni a feleségemmel az elmúlt harminchárom évben, egyszer még nászúton, Sopronban, és egyszer, már a gyerekeinkkel Bükkszentkereszten, egy rokon nyaralóját kaptuk kölcsön, majd egy Tisza-parti házban, amit szintén egy rokontól kaptunk kölcsön, de annak is már jó huszonöt éve. Úgyhogy nyugodtan kinyalhatod a fajtám seggét, már ha megengedi neked.
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 12. 15:07
"a múlt évben 728 ezer magyar beutazó érkezett Horvátországba" Bayerkám! A 728000 az a 9710000-nek a 7%-a. Ezek jelentős hányada vélhetőleg nem nyaralni ment oda, hanem munkaügyben, rokonlátogatóba stb. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy magyar beutazóra 4,9 éjszaka jut; és ugyan ki megy ilyen rövid időre külföldre nyaralni? Ha szerinted Magyarországon akkor jön el a Kánaán, ha néhány százezer ember el tud utazni Horvátországba 4,9 éjszakára, akkor elég sajátos elképzeléseid vannak a jólétről.
kae-71
2024. január 12. 13:17
ez kürlbelül minden elmond arról, hogy "a horvát"-e az olcsóbb, vagy a magyar közpénzből kitömött balaton és környéke. kíváncsi leszek, hogy idén, amikor már nem lehet szép-kártyával nyaralni menni, hányan választják tiszagyömöszlőt meg balatonpuruttyaalját. (lehet menni, csak megszűnt jan 1-től az az opció, hogy a dolgozók kapjanak rá pénzt, mint cafetériaelemet)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!