Ki kell mondjuk: nem működött az igazságszolgáltatás, 2006-nak nem lett felelőse

2024. január 28. 16:39

Hiába volt 2010-ben kormányváltás, az ügyészség máig nem volt képes érdemi nyomozati munkát végezni, feljelentést tenni, vádiratot írni a 2006-os véres atrocitások felbujtóinak és tettleges elkövetőinek szélesebb köreivel szemben.

2024. január 28. 16:39
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Index

„Az a néhány eljárás, amit megindítottak, a rendőrök hamis tanúskodásába torkollott (erre több bizonyíték is volt, például Fábián Gábor pere, de az Átlátszón is megjelent ezt igazoló rendőri beszámoló). A szóban forgó bűncselekmények azóta elévültek (kivéve a Balsai-jelentés szerinti terrorizmust tételező vádak esetében), mi pedig itt állunk nagyokat pislogva, hogy akkor ezek szerint nem működik az igazságszolgáltatás?!

Több száz bűncselekmény maradt felelős nélkül... 2006-ban a civilek, de jómagam is ökölbe szorított kézzel hallgattuk barátaink rémtörténeteit. Kit hogy vertek meg, lőttek meg, csuktak börtönbe. Úgy éreztük, hogy valamit tenni kellene.

Ekkor alakult a Hunnia Mozgalom, Toroczkai László és Budaházy György vezetésével, akik nyilvános eseményeken toboroztak tagokat, ellenállást hirdettek a rendszer ellen, razziaprogramot indítottak az állam által elkövetett bűncselekmények feltárására. Többek közt a Sukoró-ügyet ők derítették fel.

Közben Magyarok Nyilai néven egy fantomszervezet is alakult, amely magára vállalta különböző politikusok házainak megrongálását. Legtöbbször lábtörlők gyulladtak fel, Hiller István ablakán belőttek.

Személyi sérülés nem történt. Egyedül Csintalan Sándor sérült meg, akit hatan (a vád szerint négyen) vascsövekkel vertek meg egy parkolóban. Az ellene elkövetett bűncselekmény azonban nem illett a sorba, mert egy ellenzéki tévének volt abban az időben a műsorvezetője.”

Fotó: képkocka/YouTube-videó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnDoe1984
2024. január 29. 10:17
Ostoba jobbágyok! Hát milyen komcsik által vezetett igazságszolgáltatásról beszéltek, 14 év 2/3 után, mikor a korábbi fideszes képviselőjelölt Polt Péter ügyészsége még vádat sem emelt Gyurcsány ellen? Szüksége van a fidesznek Gyurcsányra, hogy minden választás előtt riogatni lehessen vele benneteket és el kell bábozni, hogy újra és újra megvéd tőle a jóságos Orbán. Kit érdekel, hogy meg lett ígérve nektek az elszámoltatás? Szépen csendben dolgozzatok, fizessétek az adót, hogy legyen pénz Gyurcsány képviselői fizetésére és várjátok a Gyurcsány-show következő részét. Ti erre kelletek!
konyvtaros-0
2024. január 29. 09:51
Sajnos ilyenkor gondolkodo emberben felmerul,hogy miert nem…lehet,hogy egy feltaro jellegu nyomozasban a fidesz szamara kellemetlen infomacoik kerulnenek napvilagra?vagy tortentek hatteralkuk sotet szobakban?
lofejazagyban-2
2024. január 29. 09:49
FRuzsika, te nagyon okos, a fidesz eltussolta valamilyen deal részeként. Inkább ne beszéljünk róla.
dryanwolf
2024. január 28. 21:36
"Ki kell mondjuk" Fura lány ez a Fruska, egy kicsikét butácska. Minden magyar tudja: pintér, görény két jómadár - együtt táncol orbánpindúrral.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!