Hiába kapnak nagy béremelést a pedagógusok, szombaton mégis tüntetnek a diákok, tanárok

2024. január 12. 18:27

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint a tanárok egyik legfontosabb követelése teljesült, az új életpályatörvénnyel kapcsolatban csak általánosságban kérték a jogszabály visszavonását.

2024. január 12. 18:27

„Számomra egy kicsit érthetetlen, hogy miért pont most kell újabb demonstrációkat tartani”mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke a Magyar Nemzet arra a kérdésére, mi a véleménye a Belügyminisztérium épülete elé tervezett szombat délutáni újabb tanártüntetésről. Az NPK elnöke szerint az uniós pénzek megérkezésével, a pedagógusok valóban érdemi béremelésével van remény arra is, hogy a tanárok fizetése felzárkózik a diplomás átlagbérekhez. 

Ezt is ajánljuk a témában

Horváth Péter kijelentette, a tanárok egyik legfontosabb követelése teljesült, az új életpályatörvénnyel kapcsolatban csak általánosságban követelték a jogszabály visszavonását, konkrét problémára nem világítottak rá, s nem lát ebben egyetlen olyan pontot sem, ami a korábbi, közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényben foglaltaknál lényegesen rosszabb helyzetbe hozná a tanárokat. Hozzátette, jövő hét szerdán újabb egyeztetésre mennek a szakmai szervezetekkel együtt a minisztériumba.

Szerinte most az a legfontosabb az intézményekben, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt munka folyhasson, 

ne befolyásolja semmi a nevelési és az oktatási feladatok ellátását. A 2023/24-es tanév ősze már sokkal nyugodtabb volt, ami mindenkinek a teljesítményére pozitívan hatott, a pedagógusokéra és a diákokéra egyaránt. 

A fizetésemelés ellenére az Egységes Diákfront – Budapest a közösségi oldalára feltöltött videóban újabb demonstrációt hirdetett meg szombatra, a fiatalok szerint a kormány hazudott. Úgy fogalmaznak, 

a kormány megígérte a 32 százalékos béremelést, és most el akarják venni. 

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke, Totyik Tamás – aki korábban az MSZP egyik aktív helyi pártvezetője volt – szerint bár szombatra a diákok kezdeményezték a tüntetést, arra buzdítja a tanárokat, hogy aki teheti, vegyen részt és segítse a diákoknak a tiltakozását.

Nyitóképünk archív: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. január 13. 07:57
Kockásinges agitatoroknak csak a balfaszok adnak béremelést. Sajnos a vétótlan köpcös geci és a bandája nem tanult semmit az eddigi bukásaiból, az eü. dolgozókkal pont ugyan igy jártak. Balfaszok, no, a zsideszesek a rajtuk élősködő kdnp-vel csak filoszemita zsidókeresztények, álnemzetiek, áljobboldaliak, globalocsicskák.
Szerintem
2024. január 13. 05:49
Ki milyen faszságokat terjeszt, éljen is az szerint. Beazonosítani őket és személyek szerint, valóban úgy is bánni velük.
konfucius
2024. január 12. 22:59
Én nem tüntetek. Én egyszer sem tüntettem. Ne írjuk le a cikk címében, hogy "A tanárok". Néhány hülye közülünk maximum. Elenyésző számban. Ne keltsük már a hangulatot!!
bagoly-29
2024. január 12. 21:42
Hornék hülyegyerek középiskolásai, akik egy-egy félévért súlyos százezreket fizetnek tandíjként! Mi a franc közük van az állami közoktatáshoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!