Donáth Anna visszatért a Momentum élére, Gelencsér és Fekete-Győr távozik a vezetésből

2024. január 28. 13:08

Az elnökségbe várhatóan régi-új momentumos vezetők fognak bekerülni.

2024. január 28. 13:08
null

Nem történt meglepetés a Momentum rendkívüli tisztújításán vasárnap. Ahogy az várható volt, verseny nélkül elnöknek választották az egyedüli jelöltként induló Donáth Annát, aki visszatérését azzal indokolta, hogy meg kell újítani az ellenzéket. Szokatlan módon Donáth az indulása bejelentésekor azt is megnevezte, hogy kiket kíván az elnökségben látni, tudósít a liberális párt tisztújításáról a Telex.

A decemberben lemondott elnökségből egyedül Cseh Katalin EP-képviselőre számít az új csapatban,

az elnökség tagjait vasárnap délután választják meg. Donáth javaslatára várhatóan több olyan szereplő is bejut az új elnökségbe, akik a Momentum alapításánál és NOlimpia-kampányban lettek országosan ismertek: Orosz Anna és Hajnal Miklós, a párt újbudai, illetve hegyvidéki egyéni országgyűlési képviselője, valamint Soproni Tamás terézvárosi polgármester.

Az elnökség tagja lesz várhatóan Bedő Dávid, a párt frakcióvezető-helyettese és Tompos Márton országgyűlési képviselő is.

Nem indult el a tisztújításon Gelencsér Ferenc, a párt parlamenti frakcióvezetője és távozó elnöke, mint ahogy Fekete-Győr Andrásra, a párt korábbi elnökére sem számítottak a vezető testületben.

A 2019-ben EP-mandátumot nyerő, 2022-ben szülési szabadságon lévő politikus számára nem lesz ismeretlen a feladat, hiszen volt már Momentum-elnök, méghozzá 2021 novemberétől 2022 májusáig. 

Emlékezetes: Donáth Fekete-Győr András előválasztási buktája (még az ellenzékiek között is 3,4 százalékot ért el - a  szerk) után vezette először a Momentumot.

Nyitókép: Donáth Anna Facebook-oldala

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2024. január 29. 06:40
FeGyörnek több ideje marad a fotonok becsapódásából eredö maghasadás elméletének kidolgozására..
Bunyevac1964
2024. január 28. 22:00
András ! Már is hiányzol ! E- kerékpárról még nem is meséltél erotikus , tusolól sztorit és máris távozol.
EJP1
2024. január 28. 20:15
Hiányozni fog a két "műszaki zseni", Bandi és Feri a vezetőségből . Bár a Momentumban mindig lesznek szép számmal más idióták,akiken nevetni lehet.
2024. január 28. 19:10 Szerkesztve
A politika legnagyobb bűne az, hogy akármilyen hülye meg tud élni belőle. Rendes szakmában ha valaki ennyire nem érti a dolgát hamar éhendöglik. De ha elmegy politikusnak, csak akkor fejeződik be a pénzkeresése ha valaki agyonveri. És ráadásul az okozott kárt sose kell megtérítenie egyiknek se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!