Ballagunk együtt a vágóhídra

2024. január 08. 15:02

Elég pár nap és máris látjuk, tudjuk: csak az folytatódik, mint a mögöttünk hagyott évben.

2024. január 08. 15:02
null
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

„Valahogy úgy vagyunk vele – gondolom nem csak én, sokan mások –, hogy racionálisan tudjuk, semmi okunk az optimizmusra, mégis hiszünk. Hiszünk abban, hogy az évforduló hoz valami újat, jobbat, hogy ér bennünket valami kellemes meglepetés...

Ám hamar kijózanodunk, elég pár nap és máris látjuk, tudjuk: csak az folytatódik, mint a mögöttünk hagyott évben. Hiába a sok jókívánság, a sok fogadalom, a lencsefőzelék. Továbbra is azok gazdagodnak, akik eddig, változatlanul azoknak van szerencséjük, akiknek eddig, a tolvajok lopnak, a kicsik lebuknak, a nagyokat semmi baj nem ér... És hát persze a politikában sincs változás: a hazugság változatlanul tort ül, a hazugokat semmi bántódás nem éri.

Igen: december 31-én, éjfél körül még reménykedünk: január 1. hozhat változást. De nem hoz. Sőt: 2024 még keményebb lesz, mint voltak az elődei. Keményebb lesz, mert választások jönnek, és mint minden választásnak, ennek – ezeknek – is nagy a tétjük. Mert látszólag az uniós szavazás kevés izgalmat vált ki, a legtöbb országban még csak különösebb érdeklődés sem kíséri, de nálunk ez másként van. A Fidesz eleve megnövelte az izgalmat, amikor összepárosította az önkormányzati választással, félretéve minden észszerű érvet, ráadásul azzal a hazug retorikával megspékelve, hogy ez így olcsóbb, és a kormány vigyáz a pénzünkre.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuzmics
2024. január 10. 06:47
Két szőrehullatott, semmirekellő vénember.
bokrosbirka
2024. január 09. 14:22
Petike Te szarvatlan marha, nem Kádárizmusban élsz! Felfoghatnád már végre a proletár diktatúrátok csődbe ment, megbuktatok! tudom nehéz megemészteni ott a népszaránál, hogy nem ti fujjátok a passzátszelet. Valamiért ez sem akar összejönni Németh elvtárs! :D "Sej, a mi lobogónkat fényes szelek fújják, sej, az van arra írva: éljen a szabadság! Sej, szellők, fényes szellők Fújjátok, fújjátok, Holnapra megforgatjuk Az egész világot."
Robi54
2024. január 09. 14:06
Nyivákolj csak,hülye komcsi párttitkár.
Savoiard
2024. január 09. 11:08
Az örök szenvedő pesszimista savanyú tehetségtelenseg utolsó mohikánja, Németh elvtárs. Sunyi proli. Menjel ugorj le a hídról petya, nincs már értelme élni itt. Bohóc komcsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!