Vidnyánszky Attila marad a Magyar Teátrumi Társaság elnöke

2023. december 05. 21:58

Az új elnökség mandátuma öt évre szól.

2023. december 05. 21:58

Ismét Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában tartott őszi tisztújító közgyűlésen az alelnöki posztokra Bakos Kiss Gábort, a Győri Nemzeti Színház igazgatóját, Fekete Pétert, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatóját, Kis Domonkos Márkot, a Déryné Program igazgatóját, Pataki Andrást, a Kecskeméti Nemzeti Színház művészeti vezetőjét és Szabó Ágnest, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatóját választották meg.

Az új elnökség mandátuma öt évre szól – írták a közleményben. A rendezvényen egy új tag, a Budapest Bábszínház felvételéről döntöttek, így most már 88 tagot számlál az egyesület.

Az ülésen Szabó László, az MTT titkára bemutatta a szervezet elmúlt öt évben végzett munkáját, és olyan kérdésekben is konzultáltak, mint például a magánszínházak finanszírozási kérdései vagy az Országos Színházi Találkozó megszervezése – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Ficsor Márton

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Átoperált Kiscsoportos
2023. december 06. 11:25
Magyart nem talált a bakcigány vajdátok? „az ilyen országokban (mint Magyarország – szerk.) a külpolitika gyeplőjét szorosan kell fogni, vagyis jó, ha a miniszterelnök fogja” Szegény Repülős Gizipetinek maradt a saját cipő dícsérete/dicsértetése meg a kézfogás Venezuelában meg Panamában. ------------------------------------------------------------------------------- A svájci indexálás kivezetésével az átlag nyugger kb évi 470 000-et bukott ... https://www.nyugdijguru.hu/nyugdij/oregsegi-nyugdij/ketszazezer-forintnal-is-magasabb-lenne-az-atlagnyugdij-ha-svajci-indexalassal-tortenne-a-nyugdijemeles
cinkegolyó
2023. december 06. 11:11
Gratulálok!
pipa89
2023. december 06. 07:25
Ezzel nincs problémám, azzal már igen, hogy még mindig ő a Nemzeti Színház következmények nélküli vezetője. Nincs szükségünk szent tehenekre a jobb oldalon!
kobi40
2023. december 06. 04:22
anegy! Ott tanít a bábművészet kiváló szakértője, művelője, színháztörténész, Galántai Csaba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik