Új információk érkeztek a Budapest Airport visszavásárlásáról

2023. december 12. 20:05

Az Országgyűlés keddi ülése ezt az ügyet is előremozdította.

2023. december 12. 20:05
null

Közleményt adott ki a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, amelyben azt írják: az Országgyűlés a keddi ülésnapján elfogadta az egyes gazdasági és vagyongazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényt, amelynek részét képezi a légiközlekedésről szóló törvény módosítása is.

Azt írják: 

 reptér kiemelkedő stratégiai eszköz, amelyet a Gyurcsány-kormány elherdált”. 

A visszavásárlással kapcsolatos tárgyalások ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között.

A közlemény úgy folytatódik: a kormány szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér állami visszavásárlását követően a működtetésről és a kapcsolódó szolgáltatásokról a jövőben többségi állami befolyás alatt álló gazdasági társaságok útján gondoskodjon. A kormány célul tűzte ki, hogy a társaságok piaci alapon működjenek, működésükre a magánpiaci szereplőkre vonatkozó jogi előírások legyenek érvényesek és a megszokott nemzetközi iparági sztenderdek érvényesüljenek.

Ezt a célt szolgálják a kedden elfogadott törvénymódosítások is, amelyek garantálják, hogy a közeljövőben többségi állami tulajdonba kerülő társaságok piaci alapon, hatékonyan és versenyképesen működjenek.

(MTI)

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. december 13. 16:35
Pont Klára anyja adta el a repteret!
Kozmosz
2023. december 13. 01:18
Mi lesz ebből a haszon nekünk?
Massimiliano Prospero dArco
2023. december 12. 22:05
na, akkor mostantól másfélszeres áron repülhetek... úgy, ahogy másfélszeres áron veszek már autópályamatricát is. dübörög a nemzethyy-konzervatív gazdaság.
ekeke1
2023. december 12. 21:57
"reptér kiemelkedő stratégiai eszköz, amelyet a Gyurcsány-kormány elherdált”. Pontosítok: " a reptér az egyik kiemelkedő stratégiai eszköz, amelyet a Gyurcsány-kormány elherdált”. Mert például a MÁV Cargo elherdálása legalább akkora kárt okozott. És szintén kiegészítés: az mszp-szdsz (eddig) kétszer herdálta el a repteret.( és ne legyen kétségeink, harmadszorra is megtennék ha lehetőségük nyílna rá). Először a horn-kormány alatt, "kanadai befektetőknek" Tőlük visszaszerezte az első Orbán kormány. A "kanadai befektetők" pereltek. Esélyük nem lett volna de a 2002-es kormányváltás után a D209 kormánya inkább szándékosan(!) elvesztette a pert, hogy aztán per- és tehermentesen újra eladhassa a repteret. Ez végül többszöri próbálkozás után 2005-ben sikerült. A befolyt 486 milliárd(is) nyomtalanul eltűnt, ahogy a többi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!