Pressman Recsken járt: „Ha Ukrajna abbahagyja a küzdelmet, az ország megszűnik létezni”

2023. december 14. 10:28

„A demokrácia nem egy statikus állapot, hanem egy folyamat, amelyet minden országnak, így Magyarországnak is kezelnie és óvnia kell” – mondta a Telex kérdésére az amerikai nagykövet.

2023. december 14. 10:28
null

A magyar Gulagon, Recsken járt nemrég az USA magyarországi nagykövete, David Pressman, derül ki a Telex tudósításából. A lap meg is kérdezte a diplomatát arról, hogy lát-e demokráciát fenyegető jeleket Magyarországon.

„A demokrácia nem egy statikus állapot, hanem egy folyamat, amelyet minden országnak, így Magyarországnak is kezelnie és óvnia kell” – érkezett Pressman válasza.

A Heves megyei látogatás apropója egyébként az volt, hogy hogy épp hetven éve zárták be, és emlékparkként épp 27 éve nyitották meg ott, ahol az egykori kommunista munkatábor lehetett.

Az amerikai nagykövetet egyébként a település egykori jobbikos polgármestere fogadta, aki azzal köszöntötte, hogy „olyan prominens személyiség, mint ő, nem mindennap jár településünkön”.

Az egyik oka annak, hogy Budapesten kívül is sokat járok, az az, hogy a magyarok közvetlenül tőlem is hallják, mi az, amit az Egyesült Államok fontosnak tart és tesz. Amit az újságokban olvas, a tévében láthat, a rádióban hallhat, az többnyire a kormányzati üzenet terméke. Ez néha személyesen rólam, néha az Egyesült Államok politikájáról szól. Néha aggasztó, mennyire ellenséges a magyar kormány hozzáállása az amerikai kormányhoz” – válaszolta egy közönségkérdésre Pressman a Telex szerint.

Szóba került az orosz-ukrán háború is. „Ha Ukrajna hagyja abba a küzdelmet, az ország megszűnik létezni. Ha Oroszország hagyja abba a harcokat, véget ér a háború” – emelte ki Pressman egy másik kérdésre.

Nyitókép: David Pressman / MTI / Koszticsák Szilárd

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konyvtaros-0
2023. december 15. 14:48
Ezzel egyet kell ertenem,de ha veszit ukrajna a haboruban akkor is es az eddigi 300-350 ezet ukran halottak szama meg fog duplazodni vagy triplazodni..
mandula0525
2023. december 15. 14:05
Odessa mindig is orosz volt,ha értitek god damn hoholok.😂 Remélem Záhonynál orosz határőrök lesznek hamarosan. 🥰
Akitlosz
2023. december 14. 18:38
„Ha Ukrajna abbahagyja a küzdelmet, az ország megszűnik létezni” Arra várunk sokan. Jobb hely lesz a világ Ukrajna nélkül.
Csigorin
2023. december 14. 18:22
Ukrajna akkor szunik meg letezni ha NEM hagyja abba a haborut. Ezt mar ott is kezdik latni a jozanabbak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!