Magyarország mutatja, Európa koppintja, Brüsszel ellenzi

2023. december 13. 22:03

2023. december 13. 22:03
Cseh Tamás Zoltán
Cseh Tamás Zoltán

Az utóbbi hetekben a sajtóban sorra jelentek meg olyan tartalmú szalagcímek és cikkek, hogy Brüsszel győzött, átalakíthatja a rezsicsökkentést a kormány. Azonkívül, hogy maga az állítás tényszerűen nem igaz, érthetetlen, miért kellene örülni egy olyan brüsszeli győzelemnek, aminek az lenne a következménye, hogy az Európai Unió – az Eurostat által is visszaigazoltan – legalacsonyabb lakossági áram- és földgázárát biztosító magyar rezsicsökkentés megszűnik, illetve kiüresedik. Ráadásul a magyar rezsicsökkentés nemcsak hogy a legalacsonyabb lakossági energiaárat biztosítja, de kiszámítható, védi a családok érdekeit, lépcsőzetes kialakítása révén alkalmazkodni tud a gazdasági realitásokhoz, mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy az átlagfogyasztásig rezsicsökkentett áron kapja az energiát, és fenntartható is. Európai országok kimondatlanul, de sorra igyekeznek másolni a magyar modellt – jóval kevesebb sikerrel. Brüsszel pedig a maga neoliberális piaci szemlélete alapján ezt nem engedheti, ezért vitatja.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!