Magyar–török két jó barát: Orbán és Erdogan elsősorban gazdasági kérdésekről tárgyal a mai találkozójukon

2023. december 18. 11:18

A kétoldalú árucsere nagysága jelenleg megközelíti a 4 milliárd dollárt, de a felek azt tűzték ki célul, hogy elérjék a 6 milliárd dollárt.

2023. december 18. 11:18
ORBÁN Viktor; ERDOGAN, Recep Tayyip

A Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács következő ülésére érkezik ma Budapestre Recep Tayyip Erdoğan és delegációja. A török elnök legutóbb augusztus 20-án járt hazánkban, akkor Orbán Viktorral elsősorban biztonsági, védelmi ipari és gazdasági ügyekről tárgyaltak, s ma hasonló témák kerülnek terítékre.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyarország és Törökország között hosszú idő kiváló a kapcsolat, különösen gazdasági téren. 

A kétoldalú árucsere nagysága jelenleg megközelíti a 4 milliárd dollárt, de a felek azt tűzték ki célul, hogy elérjék a 6 milliárd dollárt, ehhez pedig nagymértékben hozzá fog járulni a védelmi ipari együttműködés. 

Magyarország az utóbbi években komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy korszerűsítse a hadseregét, a törökök pedig nagy részt tudnak ebben vállalni, de a gépjárműiparban is lehet kooperáció a felek között a ZalaZONE Autóipari Tesztközpont igénybevételével, amely 

Európa egyik legfontosabb autóipari tesztinfrastruktúrája.

De nyilván politikai és kulturális kérdések is szóba kerülnek a csúcstalálkozón, hiszen ez a két ország nem ratifikálta még Svédország NATO-csatlakozását, és jövőre lesz a „török-magyar kultúra éve”, ennek apropóján száz különböző eseményt tartanak.

Nyitóképünk archív: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Recep Tayyip Erdogan török elnököt a Karmelita kolostornál 2023. augusztus 20-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 18. 22:11
A két gazdasági csődtömeg összefog… 😂😂😂😂😂😂
Tommaso
2023. december 18. 20:35
"a csecsemőket lefejező, nőket elevenen elégető palesztin iszlamisták nem terroristák, hanem hős szabadságharcosok" ( MONDTA ORBÁN török barátja)
Tommaso
2023. december 18. 20:33
Erdogan megköszönte Orbánnak, hogy szabadon engedett 1641 olyan embercsempészt, akik Erdoganhoz hasonlóan Allahban hivő, keresztényeket gyúlölő migrácsokat csempésztek, és csempésznek Magyarországra és az EU-ba.
alexandrosz-2
2023. december 18. 20:10
Akinek a törökök, oláhok, németek, tótok a szövetségesei, azoknak ellenség már nem is kell!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!