KGBéla Moszkvában bujkálhat, újra körözi a magyar rendőrség

2023. december 04. 07:35

A volt politikus több mint egy éve szökésben van.

2023. december 04. 07:35

Az egykori jobbikos EP-képviselő, a KGBéla-ként emlegetett Kovács Béla ellen újabb körözést adtak ki. 

Kovács több mint egy éve szökésben van. 

A rendőrség honlapján látható, hogy az öt éves fegyházbüntetés elől feltehetően Oroszországban bujkáló Kovács nem fizette be a költségvetési csalás miatt rá kiszabott 1,2 milliós büntetést sem, ezért adhatták ki ismét a fényképes körözését.

Mint tudható, a 63 éves Kovács Bélát az Európai Unió intézményei ellen, Oroszország javára folytatott kémkedés és költségvetési csalás vádjával ítéltek el jogerősen tavaly szeptemberben öt év fegyházra: miután nem kezdte meg a büntetése letöltését, pár hétre rá körözést adtak ki ellene a hatóságok.

A frissen kiadott körözésben olvasható: 

„Elfogása esetén a terheltet őrizetbe kell venni és 72 órán belül a legközelebbi büntetés-végrehajtási intézetbe kell előállítani. 

A 1.200.000 Ft pénzbüntetés maradéktalanul történő megfizetése esetén az előállítástól el kell tekinteni".

Az ugyanakkor kevéssé valószínű, írja a Blikk, hogy Kovács tényleg szabadon távozhatna, ha az elfogása után letenné a rendőrség asztalára azt az 1,2 millió forintot: a Kúria ugyanis emellett jogerősen öt év fegyházra ítélte őt, amelynek letöltését a szökése miatt sosem kezdte meg.

Bólyai János ügyvéd, annak az ügyvédi irodának a vehetője, amelyik évek óta ellátja Kovács Béla védelmét, ezt nyilatkozta a Blikknek: „Én az elmúlt időszakban nem találkoztam Kovács Bélával. Telefonbeszélgetésre emlékszem. De semmit nem tudunk róla. A média arról írt, hogy Oroszországban telepedett le. Én azt gondolom, ez helytálló. De nem hinném, hogy a mostani beadványt azért szorgalmazta volna, mert haza akarna térni, inkább az eljárás – álláspontunk szerint – elfogadhatatlan voltára. Különösen, ami a titkossá minősítését illeti. Természetesen 

arról nem beszélhetek, miként tartja az iroda a kapcsolatot a körözött elítélttel. Tudjuk, hogy hatóságok figyelhetik a kommunikációs csatornáinkat, 

egy ügyvéd pedig nem segítheti elő a szökésben lévő ügyfél lebukását.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johannluipigus
2023. december 04. 09:22
Az EU korrumpált, soros-zsoldos, katari pénzzel kitömött, Amerika érdekeit szolgáló képviselői szabadon flangálhatnak, ezt a szerencsétlen magyart meg hamis vádak alapján koncepciós per alá vetik.
Dorset Naga
2023. december 04. 08:52
Tomcat egy valamit tett jól, hogy pofán vágta a bíróság folyosóján Elődöt.
gebsi1
2023. december 04. 08:41
Szimpla koncepciós per volt amit politikusi körökből jött utasításra hajtottak végre. Jól tette hogy olyan helyre ment ahol ez a söpredék nem érheti el. Tomcat ugyanígy járt, de ő is időben lelépett és vitte magával a teljes peranyagát amit átadott a kanadai hatóságoknak. Azok meg megállapították hogy Magyarország (értsd: fideszes) bírósága súlyosan megsértették a jogait. Ezek meg csodálkoznak hogy nem kapnak pénzt az uniótól.
Gullwing
2023. december 04. 08:37
De nem hinném, hogy a mostani beadványt azért szorgalmazta volna, mert haza akarna térni, Milyen beadványt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!