Kati Marton, a háttérhatalom egyik embere

2023. december 27. 13:08

Az Action For Democracy magyar születésű munkatársa a zsidóüldözéshez és a kommunisták ámokfutáshoz hasonlította Orbán Viktor harcát Soros György ellen.

2023. december 27. 13:08

Részletes portrét közölt a Magyar Nemzet a magyar választásokba beavatkozó Action for Democracy amerikai szervezet nemzetközi tanácsadó testületi tagjáról, Kati Martonról.

Ahogy a cikkből megtudható, a  74 éves, amerikai–magyar Marton 1957-ben hagyta el családjával Magyarországot, miután a II. világháborúban, majd a Rákosi-rendszerben is üldözték őket.

A tengerentúlon azonban hamar megtalálták a számításukat, a lap egy washingtoni forrása szerint 

Marton családja a kivándorlást követően úgy idomult az amerikai elitbe, mint kés a vajba.

A Magyar Nemzet portréja szerint a több nyelven is jól beszélő Marton ismert tévés újságíró és könyvszerző lett, ugyanakkor a 2005-ben elhunyt Peter Jennings tévésztárral, majd Richard Holbrooke-kal, az egyik legismertebb – és a jelenleg is kormányzó Demokrata Párthoz kötődő – amerikai diplomatával kötött házassága csak szélesítette amerikai kapcsolatrendszerét, amit az Action for Democracy magyarországi adományszerzéseihez is felhasználhatott.

Marton és Holbrooke (aki 2010-ben elhunyt) 1995-ben a budapesti amerikai nagykövet Zugligeti úti rezidenciáján házasodott össze, ami több mint szimbolikus, tekintve a személyi összefonódásokat – írja a cikk.

Marton egy 2018-as írásában 

a zsidóüldözéshez és a kommunisták ámokfutáshoz hasonlította Orbán Viktor háborúját Soros György ellen. 

A Karácsony Gergely vezette főváros társszervezésében megrendezett 2022-es Budapest-fórumon pedig úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kormányzása következtében most egy „hülye, ignoráns társadalom” él Magyarországon.

A baloldali kampányfinanszírozásról szóló titkosszolgálati jelentés idézi Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás 2022-es miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozatát, amely szerint

Kati Marton és barátai nagyon sokan és nagyon sokat tettek azért, és gyűjtöttek a kinti magyarok és nyilván nem csak a magyarok körében ahhoz, hogy sikeres legyen ez a kampány.

Marton a német megszállás Szabadság téri emlékműve kapcsán azzal vádolta szülőhazáját, hogy Magyarország nem nézett szembe a múltjával úgy, ahogyan azt Németország megtette.

Egy későbbi interjúban arról beszélt, hogy 

Magyarországon egy esetleges későbbi gyilkos erőszaktól tart, 

ellentétben Németországgal, ahol a gyerekeket hatéves koruktól holokausztemlékművekhez viszik tanulmányútra. 

Nyitókép: Kati Marton egy 2019-es rendezvényen. (Fotó: Aurora Rose/Patrick McMullan via Getty Images)

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
darling
2024. január 01. 18:34
Vmi nem komplett: vagy ez a nő vagy a világképe! Innen-onnan felszedett kifejezéseket húznak rá a nekik nem tetsző személyekre, országokra! Egyszerűen nevetségesek és undorítóak! De h fogalma sincsen a mai magyaro-i helyzetről, emberekről, köztük Orbánról sem, az nem is kétséges. Zavaros elképzelései vannak, Sorosék hozzásegíthetnék a tisztánlátáshoz. De amíg egy Makizaj és Co. vagy a Gyurcsány- és Gyurcsányné hp-ra költik a pénzüket, addig költekezzenek nyugodtan. Amerikából boldogítana ő is bennünket, Applebaummal együtt, hiszen ők csak tudják, mitől lehet boldog a magyar!
alexandrosz-2
2023. december 27. 20:47
Nem magyar származasú, hanem zsidó. Ezért pusztithat és tombolhat szabadon. No meg azért, mert a moszados titkosszolgáink, a bemtéri zsidó banda is a zsidó markukban van, a vétótlan köpcös gecivel együtt!
Dorset Naga
2023. december 27. 19:05
Hazaáruló zsidókurva.
tapir32
2023. december 27. 19:04
Az egyéni szabadságjogok Magyarországon jobban érvényesülnek és érvényesíthetők mint az EU többi tagállamában! Nem rúgnak ki senkit az állásából mert más a véleménye Ukrajnáról vagy Izraelről mint amit a mainstream diktál stb. A szabadság Európa más részein halott! Jobbak vagyunk mint Európa! Orbán Viktor ma a legdemokratikusabb vezető Európában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!