Gulyás Gergely: Bolondokkal és amorális alakokkal van teli az Európai Parlament

2023. december 14. 15:59

Korszakváltást vár a miniszter az európai parlamenti választásoktól.

2023. december 14. 15:59
null

„A brüsszeli adminisztrációt az amerikai demokrata deep state az ujja köré csavarta” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Alapjogokért Központ „Magyarország 2023-2024” c. rendezvényén. Ezért szerinte az uniós választások tétje egyszerű: 

„Több normális ember lesz az Európai Parlamentben, mint most, amikor bolondokkal és amorális alakokkal van tele, akik határozatot fogadnak el arról, hogy a férfiak is szülhetnek”.

A politikussal Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója és Kovács István, stratégiai igazgató beszélgetett.

„Vajon nem az ördögöknek van-e igaza?” – tette fel a kérdést Szánthó arra utalva, hogy Magyarország rendre egyedül áll ki a véleményével. Ennek kapcsán Gulyás az ukrán csatlakozásról szóló vitát hozta fel példaként: „egy ideig csak mi mondtuk, hogy ne vágjunk bele ebbe a kalandba, ám mostanra kiderült, hogy több olyan tagállam is van, akik szintén nem támogatják a bővítési folyamat megkezdését keleti szomszédunkkal.”

Gulyás szerint a Kelet-Nyugat szembenállásnál az Észak-Dél ellentét sokkal komolyabbá válhat, ezt már Antall József egykori miniszterelnök is felismerte. Úgy vélte, ezt látjuk a migrációs válság mögött is. Az persze ideológiai kérdés, hogy miként kezeljük a bevándorlást, ahogy az is, hogy az együttélés feloldhatatlanul konfliktusos: „Ha valaki elmegy Neuköllnbe, akkor megspórolhat magának egy isztambuli utat, azzal a különbséggel, hogy 

Isztambulban sokkal nagyobb a vallásukat aktívan nem gyakorlók aránya.”

Gulyás Gergely kijelentette, hogy „a kormány részéről a legerősebb ideológiai vita Brüsszellel szemben áll fenn, mert a bürokraták által támasztott elvárások nem jogi, hanem politikai jellegűek. Aki nem felel meg ennek, az az ő szemükben gonosz és megbüntetendő.” Ennek legékesebb példája éppen a Magyarországgal szemben zajló boszorkányüldözés.

Kovács István azt kérdezte, vajon milyen kimenetele lehet a világ sorsát meghatározó amerikai választásoknak. A tárcavezető szerint „az Egyesült Államokban egy gyakran az általa gyakorolt hatalom mértékéhez képest meglehetősen bizonytalannak tűnő, hivatalban lévő elnök áll szemben a kiváló formában fellépő Donald Trumppal. Ha ez a páros mérkőzik meg egymással jövőre, akkor a republikánusok jó eséllyel várhatják a megmérettetést.”

Nyitókép: Alapjogokért Központ

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 26. 21:32
Gergő,akkor mit mondjunk az Orbán-kormányról?! 😂😂😂😂
syphax-2
2023. december 15. 06:35
Gulyás Gergely tiszta ember és tisztességes politikus. Még abban is igaza van, amit a brüsszelita bürokraták "bolond és amorális" mivoltáról mond. Viszont talán TÚL OPTIMISZTKUSAN TEKINT A JÖVŐRE, abban az értelemben tudniillik, hogy "ez" a romlott helyzet belátható időn belül MEGVÁLTOZHATNA...RADIKÁLISAN. Adja Isten, hogy ne legyen ez utóbbi sejtésemben igazam......!
tetx
2023. december 15. 05:52
Én inkább hulladéknak neveztem volna.
bagira002
2023. december 14. 18:38
Drogos nyugat összefogott eu átalakulása előtt az eus kasszát szét lopják , készülnek az európai egyesült államok megalakításra amerikai helytartó szerepre , többi eus ország gyarmatként működik .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!