Fellélegezhetünk: mégis marad a Budapest-bérlet

2023. december 29. 19:09

Megoldást találtak.

2023. december 29. 19:09

A BKK december 29-én, pénteken olyan háromoldalú megállapodást kötött a MÁV-HÉV-vel és a Volánbusszal, amely biztosítja a jelenlegi tarifarendszer megőrzését – olvasható a BKK közleményében.

Korábban az Index értesülései alapján megírtuk, hogy nem hosszabbítják meg a 2023. december 31-én lejáró szerződéssel létrejött, úgynevezett hibrid modellt a HÉV-vonalak és -járatok, illetve az agglomerációs buszjáratok üzemeltetését illetően. Ennek értelmében elképzelhető volt, hogy az úgynevezett „Budapest-bérletet” a helyközi járatokon nem fogadják majd el. Az újabb fejlemények értelmében a konstrukciót mégis meghosszabbítják.

„A HÉV és az agglomerációs »kék« buszjáratok működtetésével kapcsolatban még 2016-ban egy bonyolult, sok szerződésből álló megállapodáscsomagot kötött Budapest Főváros Önkormányzata és a Közlekedési Minisztérium. Ezek a megállapodások 2023. december 31-én lejárnak, ami 

azzal a veszéllyel fenyegetett, hogy január 1-jén megszűnik a jelenlegi áttekinthető és egységes tarifarendszer, valamint nélkülözniük kell az utasoknak az eddigiekben a BKK által nyújtott magas színvonalú szolgáltatásokat az agglomerációs vonalakon” 

– írták közleményükben.

A MÁV-HÉV-vel és a Volánbusszal megkötött, áthidaló megállapodás lehetővé teszi a jelenlegi szolgáltatások fenntartását, illetve elszámolását, egyúttal érvényben tartja a jelenlegi tarifákat és bevételi elszámolásokat.

Hozzátették, hogy a hatályos jogszabályok szerint a felek ezt az áthidaló megoldást addig tarthatják fenn, amíg a közszolgáltatókra vonatkozó közbeszerzési értékhatárt a BKK által nyújtott egyes szolgáltatások értéke el nem éri.

Nyitókép: Facebook/Vitézy Dávid

 

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. december 29. 22:24 Szerkesztve
Karácsony nagyon jó városvezető. Lézer nem tud annyi dolgot elkúrni, amit Karácsony ne lenne képes helyrehozni.
I_Isti
2023. december 29. 20:44
Mire volt jó a hiszti?
2023. december 29. 20:43 Szerkesztve
Azt lehet tudni ki fizetett Karácsony helyett? Megint a Kormány?
zsiráf
2023. december 29. 20:24
Az aglomerációban élőknek jó hír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!