Elemző: Gyurcsányista politikus és brüsszeli társai akarják megakadályozni, hogy hazánk megkapja az uniós forrásokat

2023. december 05. 18:14

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint az EP költségvetési ellenőrző bizottsága egyúttal beismerte a zsarolást, de egyéb árulkodó részletek is kiderültek a testület dokumentumából!

2023. december 05. 18:14
Ursula Von Der Leyen és Volodimir Zelenszkij
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„A magyargyűlölő Daniel Freund és Rónai Sándor kéz a kézben akarja megakadályozni, hogy Magyarország hozzájusson az őt megillető forrásokhoz” – reagált a Mandinernek nyilatkozva Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője egy friss hírre.

Ezt is ajánljuk a témában

Megírtuk: a Költségvetési Ellenőrző Bizottság (CONT) elfogadta a 2022. évi csalás elleni éves jelentését, amelyben értékeli az EU-ban a csalás elleni küzdelemre tett erőfeszítéseket és az uniós források jobb védelmének módjait. A testület a dokumentummal megkongatja a vészharangot az Európai Bizottság tervével kapcsolatban, miszerint Magyarországnak mégis elküldené a helyreállítási alapból (RFF) felfüggesztett 6,3 milliárd eurót. Ezzel elindulnának végre az évek óta halogatott és felfüggesztett kifizetések.

„A felfüggesztett pénzeszközöket csak akkor szabad Magyarországnak folyósítani, ha a magyar kormány által elfogadott korrekciós intézkedések a gyakorlatban is hatékonynak bizonyultak” – vélik az európai parlamenti képviselők.

Freundnak és a DK-s Rónai Sándornak is tetszik a javaslat

A javaslatot megszavazta a DK-s Róna Sándor és a német zöldpárti Daniel Freund is. Utóbbi politikus ráadásul épp a minap fakadt ki a Guardian-nek, amiért célegyenesbe fordult a Magyarországnak járó források elküldése.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ismételten a hazánk elleni támadásra használják fel a föderalisták a CONT-ot, a most elfogadott éves csalás elleni jelentését ugyanis a testület újra fegyverként forgatja annak érdekében, hogy nyomást helyezzen az Európai Bizottságra. Pont úgy, ahogyan azt megtette az EP tavaly év végén. A hetekben ugyanis felröppentek olyan hírek, amik szerint

Brüsszel kénytelen lesz értékelni a magyar kormány teljesítését az igazságügyi reform kérdésében, s így feloldani legalább azokhoz a forrásokhoz való hozzáférést, amelyeket nem fagyasztottak be a kondicionálitási eljárásban,

mint például a helyreállítási alapot” – közölte lapunkkal Dornfeld.

Rámutatott: a CONT jelentését 16 támogatással és 2 tartózkodással fogadták el, előbbiek között két ismerős név is visszaköszön. „Egyrészt Daniel Freund, aki a magyar kormány fáradhatatlan kritikusa, továbbá a magyarországi dollárbaloldal képviselője, Rónai Sándor, aki egyben a DK árnyékkormány árnyékkülügyminisztere is. Rónai már régóta és következetesen azért dolgozik, hogy a nekünk járó pénzeket ne kapja meg Magyarország, így akadályozva például a pedagógusok béremelését is. A gyurcsányista Rónai ezúttal is arra használta fel a képviselői mandátumát, hogy a magyar emberek életét tovább nehezítse a pénzek visszatartásának politikai támogatásával” – fejtegette.

Brüsszel elismerte a zsarolást?

A vezető elemző szerint érdekesség, hogy

a CONT-jelentés maga veti fel azt, hogy a pénzek tervezett felszabadításának köze lehet egy Ukrajnával kapcsolatos magyar alkuhoz, vagyis ezzel indirekten elismeri, hogy az eljárást a Bizottság politikai zsarolásra használta eddig,  s használja most is.

További adalék, hogy az elemző szerint a dokumentum alátámasztja Orbán Viktor szavait az Ukrajnának számolatlanul küldött, EU-s szinten immár 85 milliárd eurót elérő összegről. Kimondja ugyanis: ezen pénzek nyomon követése és ellenőrzése nem megfelelő. Ezért

arra szólítja fel az EB-t, hogy biztosítson alaposabb ellenőrzést az Ukrajnának nyújtott támogatások felhasználásáról.

„Tehát miközben egyértelmű a CONT számára, hogy az Ukrajnának küldött uniós támogatás nem megfelelően hasznosul, továbbra is Magyarország politikai zsarolásának fenntartását tartja elsődleges célnak. Ehhez pedig tökéletes szövetségesre találtak a magyarországi, gyurcsányista dollárbaloldalban és a magyargyűlölő brüsszeli szekta vezetőjében, Daniel Freundban” – így az elemző.

Nyitóképünk illusztráció: Ukrán elnöki hivatal/AFP

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2023. december 05. 21:23
Majd ad Kína, oszt jól van. Ezek meg mehetnek Allah f..szára bojtnak.
Almassy
2023. december 05. 20:41
"pénzeszközöket csak akkor szabad Magyarországnak folyósítani, ha a magyar kormány által elfogadott korrekciós intézkedések a gyakorlatban is hatékonynak bizonyultak" Illetve akkor, ha Alex Soros is jóváhagyta. Azaz soha... De szólok nektek, demokratikus libsibolsik, hogy már nem sok csepp fér a pohárba.
Csopak
2023. december 05. 20:41
Nem lehet ezeket feljelenteni a bíróságon? Mármint az eu-t!
zakar zoltán béla
2023. december 05. 20:28
Recept Riki és egy klaviatúrás barátai előre megírt szövegeket soxorosikítanak Demszky szikratávíróján az AuLÓRA klubból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!