Börtönbüntetésre ítélték Bródy János fiát

2023. december 14. 19:41

A vád szerint bosszúból feltörte az őt alkalmazó bank rendszerét, miután kirúgták.

2023. december 14. 19:41
Bródy János

San Franciscóban bíróság elé állították, majd két év börtönre ítélték a zenész, Bródy János fiát, Dánielt. A vád szerint az informatikus bosszúból feltörte az őt alkalmazó bank rendszerét, miután kirúgták – olvasható a Bors oldalán.

Bródy Dániel a The First Rebuplic Bank alkalmazottja, de kénytelenek voltak megválni az informatikustól miután kiderült, hogy a belső rendszerhez csatlakozó védett gépéhez csatlakoztatott egy olyan adathordozót, melyen pornográf tartalom volt. A cég biztonsági osztálya fegyelmi eljárást indított ellene és hamarosan ki is rúgták. Ezt követően a vádirat szerint 

a cég laptopjáról törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben.

A vádiratban az is szerepel, hogy e-mailben elküldött magának egy saját bankkódot, több mint 5000 dollár értékben. Az ügyészek szerint a bank rendszereiben okozott kár teljes költsége legalább 220 621 dollár, vagyis több, mint 70 millió forint.

Az ítélet értelmében 24 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, valamit arra is kötelezték, hogy fizessen meg 529 ezer dollárt, vagyis 182 millió forintot.

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

 

 

 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Franyó
2024. január 08. 12:20
Megy a Hülye gyerek a dutyi-dilibe. Sebaj Tini! Írj egy dalt a tolvaj Fideszról!!!
Zolotarjov
2023. december 16. 13:43
Gyere haza fiatal! A csillagos sávosból a Csillagba..:)
macskusz-4
2023. december 15. 19:57
Itthon lehetett volna a Gelencsér helyettese, és momentumos képviselő.
macskusz-4
2023. december 15. 19:43
Karácsony eladja a lánchidat,és lesz pénz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!