Átverik a nyugdíjasokat a januári nyugdíjemeléssel!

2023. december 04. 14:45

Negyedéves nyugdíjkorrekcióra és svájci indexálásra van szükség!

2023. december 04. 14:45
Gy. Németh Erzsébet
Gy. Németh Erzsébet
MTI-OS

„A nyugdíjasok újabb átverésére készül az Orbán-kormány: a Magyar Közlönyből derült ki, hogy nevetséges mértékű, alig 6 százalékos nyugdíjemelés várható januártól, miközben nem tudjuk, hogy az idei orbáni infláció pontosan hány százalék lesz. A szakértők 18 százalékra számítanak, vagyis az áremelések 2023-ban szó szerint előre megették a jövő évi nyugdíjemelést.

Dobrev Klára szociáldemokrata kormánya negyedéves nyugdíjkorrekciót és svájci indexálású, európai mértékű nyugdíjakat fog bevezetni a kormányváltás után. Amíg az Orbán-kormány sokkal jobban emeli az árakat, mint a nyugdíjakat, addig az életüket tisztességgel végigdolgozott idős emberek lassan elszegényednek, mert egyre kevesebb pénzük marad élelmiszerre, gyógyszerre és rezsiszámlákra. Azonban a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Áremelések helyett bér- és nyugdíjemeléseket, mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.”

Fotó: MTI/Kovács Attila

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiritmonger
2023. december 06. 09:06
Ez a szőrehullott hibbant szárcsa teljesen meghülyült. A kérdés az, hogy azért hülye, mert dékás, vagy azért dekás, mert hülye?
Kormánypárti2
2023. december 06. 08:12
A rinocérosz veszítene velük szemben a pofabőr vastagsági versenyben.
cicologus
2023. december 05. 20:52
ezt miért nem a gyurcsánynak mondtad amikor hatalmon voltatok???? szivesen szétrúgnám a fejed
nempolitizalok-0
2023. december 05. 18:06
Ti vertétek őket át a "nem lesz gázáremelés"-el, aztán még a 13. havi nyugdíjukat is elvettétek. Fura, hogy ezek után ez a hájas bolsi meg mer szólalni. Aggódj a demokráciáért is, a sok bolsival a hátad mögött. Ja, mi is voltál te? Bolsevik funkci az uttőrőszövetségben? Azóta sem engedtek el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!