Árvizek pusztítanak több nyugat-magyarországi régióban (KÉPEK)

2023. december 24. 11:07

A hóolvadáskor megjelenő nagyobb vízmennyiség jelentős károkat okoz.

2023. december 24. 11:07

A HVG vasárnap megjelent cikke szerint egyre több jelentés érkezik arról, hogy Magyarország nyugati részén a szombati havazás után keletkezett jelentős vízmennyiség villámárvízeket okozott. A Vaol beszámolója szerint

Peresznyénél elzárták az utat a fellazult talaj miatt kidőlő fák, később pedig Szombathelyen, Ivánon, Sálköveskúton és Sárváron is be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak.

Az Infostart arról ír, hogy a Szünöse patak 

úgy kiöntött, hogy elárasztotta a közelben található focipályát is. 

Kenézen három házat veszélyeztetett a víz, Szentpéterfán, a Szabadság utcában tartottak attól, hogy a földeken felgyűlt komoly mennyiségű víz eléri a házakat, ezért kérték a tűzoltók segítségét.

Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület
Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület / Facebook
Forrás:  Facebook

Harmadfokú készültséget rendeltek el

Egyházasdarócon a belvíz egy lakóház udvarára nyomult be, Vasasszonyfán pedig az utat terítette be úgy a víz, hogy elnehezült a közlekedés. Kőszegen, a Bercsényi utcában egy pincét merített el az ár, itt ki kellett ezt szivattyúzniuk a tűzoltóknak. Velemben szintén egy házat folyt körbe a víz, ott homokzsákokkal próbálják megállítani azt. A nagy mennyiségű csapadék hatására az Arany-patak megduzzadt, és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság harmadfokú helyi vízkár-készültséget rendelt el a vízfolyáson – írják a portálon.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2023. december 24. 14:02
Na, most a mindenszaristák -nak üzenem, ez az igazi "szar" helyzet. ...és erről is az O.V. tehet? Borzasztó lehet ezt elviselni, nem csak most.
Menhetten
2023. december 24. 12:00 Szerkesztve
A tanyámat ( horgászhelyemet) 3 méterre ellepte a Duna víze.. :( Az előrejelzések szerint 28-án 5 méter lesz.. :(
mandala-3
2023. december 24. 11:46
Most kell beüzemelni a tíz év alatt épített csatornarendszert, és víztározókat. Probléma megoldva!
kislaci-2
2023. december 24. 11:26
hajora
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!