Ungár Péter: A DK mellett a Momentum is hazugságokkal kampányol

2023. november 02. 19:08

Szerinte a két párt közti ellentét nem egy igazi konfliktus, mert valójában a legtöbb kérdésről ugyanazt gondolják.

2023. november 02. 19:08

Ungár Péter, az LMP társelnöke volt Rónai Egon vendége az Index Konkrétan című műsorában, ahol többek közt beszélt Donáth Anna Gyurcsány-kritikájáról, a 2022-es ellenzéki összefogás hibáiról, valamint Karácsony Gergely újrázásáról és az eltűnt kampánypénzekről is.

Momentum-DK 

Ungár a Momentum-DK konfliktussal kapcsolatban elmondta, hogy nem volt szüksége a DK-nak az ő védelmére, azért szólalt meg mégis, mert bár érti, hogy Donáth Anna és a Momentum szükségét érzi, hogy elhatárolódjon Gyurcsány Ferenctől, mert ettől remélnek több szavazót, ugyanakkor szerinte „ez nem egy igazi konfliktus, mert valójában a két párt a legtöbb kérdésről ugyanazt gondolja”

„Miközben Donáth Anna a kormányváltás gátjának nevezi a DK-t, a pártja az önkormányzati választáson Gyurcsány Ferencék támogatását kéri a momentumos jelöltek indulásához” 

– hangsúlyozta Ungár. Szerinte nemcsak ezért nem hiteles Donáth kritikája, hanem mert a DK mellett a Momentum is hazugságokkal kampányol.

Karácsony Gergely, főpolgármesteri szék

Arra a kérdésre, hogy az LMP támogatni fogja-e Karácsony Gergely újrázását a főpolgármesteri székért Ungár azt mondta, hogy nehéz helyzetben vannak, mert 

„bár a budapestiek olyan főpolgármestert szeretnének, aki nem fideszes, ezt pedig az ellenzéknek szolgáltatnia kell, közben van azért elégedetlenség Karácsony Gergellyel kapcsolatban”

Ungárt zavarja az a logika, hogy azért, mert Karácsony Gergely 2019-ben főpolgármester lett, ismét automatikusan támogatnia kell mindenkinek. 

Külföldi kampánypénz

Néhány napja az ellenzék legnagyobb árulójának nevezte Márki-Zay Péter egy interjúban Ungárt. Az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje annak kapcsán mondta ezt, hogy az LMP társelnöke konzekvensen azt állítja: nem tudott a külföldről érkező kampánypénzekről.

Ungár azt mondta, ő ennek ellenére sem tartja árulónak Márki-Zayt, és azt sem gondolja, hogy tisztességtelenül bánt volna a kampánypénzekkel, azt ugyanakkor továbbra is tagadta, hogy tudott arról, hogy több milliárd forintnyi támogatás érkezett külföldről a választások előtt. 

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2023. november 03. 00:32
Igen, köszönjük, Peti. Gyurcsány pedig az ellenzék Chagall-ja. Nincs több kérdésünk. Tulajdonképpen ez már Fidesz / KDNP / LMP.
Agricola
2023. november 02. 22:12
A DK mellett a Momentum is hazugságokkal kampányol. Nekik enni csak "Kell", de hazudni "Muszáj"!
Abiondi
2023. november 02. 21:43
Ungát Péter a médiában az egyszemélyes LMP, pedig csak a társelnöke a pártjának! Bár, ha az intelligenciáját és a vitaképességét nézzük, a pártjából bőven kiemelkedik, talán nem túlzok, ha azt állítom: a tagságnak összesen nincs annyi sütnivalója, mint Ungárnak. Viszont a mondás szerint, egy fecske nem csinál nyarat, ezért Péter egyedül kevés lesz ahhoz, hogy 5% fölé lökdösse az LMP-t, bármilyen sokszor szerepel mostanság a tévében, social médiában vagy az írott sajtóban. Az irány jó, csak a nincs meg a kritikus tömeg a háta mögött. (Mondom ezt úgy, hogy túl sok dologban nem értek vele egyet!) Egyszóval, több Ungárt, kevesebb Gyurcsányt, CiaTimit, D.kacsát, Csekk Atkát, GeLgőt, és még sorolhatnám reggelig.
Lajoss
2023. november 02. 21:05
Petike,Anyád mit szól hozzá,hogy a Ferkó seggét nyalod? 🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!