Reuters: Vera Jourová „nagyon intenzív” diplomáciai erőfeszítéseket tesz Orbán Viktor meggyőzésére

2023. november 29. 10:54

Az Európai Unió végrehajtó testületének helyettes vezetője „elfogadhatatlannak” tartana minden olyan tárgyalást az ukrajnai háborúról, amely nem foglalná magában Kijevet.

2023. november 29. 10:54

Vera Jourová, az Európai Unió végrehajtó testületének helyettes vezetője kedden kijelentette, hogy „elfogadhatatlannak” tartana minden olyan tárgyalást az ukrajnai háborúról, amely nem foglalná magában Kijevet, vagy elő rányozná az ország területfeladását – írja a Reuters.

Nem volt hajlandó azonban találgatni arról, hogy Magyarország decemberben feloldja-e vétóját

a Kijevnek szánt pénzzel és a tagsági tárgyalások megkezdésével kapcsolatban, és azt mondta, hogy „nagyon intenzív” diplomáciai erőfeszítéseket tesznek Orbán Viktor miniszterelnök meggyőzésére.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: UNION EUROPEENNE / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2023. november 29. 22:13
"Arcon röhögte Vera Jourova Orbán Viktort és Elon Muskot 2023. október 06. 13:32 Elon Musk egyetértett, Vera Jourova sírva nevetett." Így fest egy nagyon intenzív diplomáciai erőfeszítés a cseh asszonyság részéről... Aki amúgy korrupciós vád miatt már megtapogatta a maga teglajat a cseh börtönben.. Muhaha
zakar zoltán béla
2023. november 29. 21:12
hess
vamonos
2023. november 29. 19:12
Az ukik már két "békekonferenciát" tartottak az oroszok nélkül. Meg is lett az eredménye. 😂
KBA98
2023. november 29. 17:45
A tésztaképű hp mikor takarodik el az EU-EP-ből? Ja! és vissza a börtönbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!