Reagált a minisztérium: Brüsszel követeli a rezsicsökkentés megszüntetését, de erről szó sem lehet!

2023. november 24. 21:02

A rezsivédelem a továbbiakban is változatlan formában és feltételekkel garantálja Európa legalacsonyabb áram- és gázárait a magyar családok számára.

2023. november 24. 21:02

A kormány megvédi a rezsicsökkentést, a rezsicsökkentett árak mindenki számára maradnak – hangsúlyozza az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A rezsivédelem a továbbiakban is változatlan formában és feltételekkel garantálja Európa legalacsonyabb áram- és gázárait a magyar családok számára. Hiába követeli Brüsszel és a baloldal az intézkedés eltörlését, a kormány nem enged, megőrzi a rezsicsökkentés vívmányait 

– szögezi le az EM.

A földgázt és a villamos energiát változatlanul Európában a legolcsóbban kapják a magyar háztartások. A Rezsivédelmi Alap a 2024-es költségvetésben is biztosítja a bevált intézkedés finanszírozásához szükséges forrásokat - olvasható a szaktárca közleményében.

Korábban megírtuk, hogy egy bizottsági állásfoglalás szerint az energiatámogatási intézkedéseket fokozatosan meg kell szüntetni. Ennek mentén pedig nyilvánvaló, hogy Brüsszel ezzel a lépéssel éppen azt a rezsicsökkentést töröltetnék el hazánkkal, amelynek köszönhetően az Európai Unióban Magyarországon a legalacsonyabb a lakossági gáz és áram ára – írta meg a Magyar Nemzet.

(MTI)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

 

 

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. november 27. 14:53
Reagált a minisztérium: Brüsszel követeli a rezsicsökkentés megszüntetését, de erről szó sem lehet! Ha szó sem lehet róla, akkor egészen biztosan az ellenkezője lesz. Kormányunk nem egy hazug, hanem nagy hazug! Csak a kezemet figyeljék, mert csalok, mondotta annak idején Rodolfo, alias Gács Rezső. A kormány nemcsak átvette, hanem még tökéletesítette is a módszert, nem csak csal, hanem hazudik is. (Talán még lop is.)
Namond
2023. november 25. 10:25
Hazug cím, hazug cikk, hazug szerző. Brüsszel a rezsicsökkentés átalakítását akarja, hogy állampolgári jogon ne kaphassa meg - például Mészáros valamennyi ingatlanára -, helyette a szociálisan rászorulók (akik jelentős része fával fűt) kapják.
stefan74
2023. november 25. 05:41
De hogy a faszba jutottunk idáig, hogy ezek mindenbe belepofáznak? Ezt írja már meg valaki! Másik dolog: az biztos nem fog menni, hogy az egész EU egy átnevelő tábor.
mreinstand-2
2023. november 25. 00:56
az EU-s forrásokért cserébe már nyár óta önként akarja átalakítani a rezsicsökkentést, az Unió ajánlásainak megfelelően. A tervekre most megkapta "Brüsszel" áldását, mely alapján 2026-tól jöhet a dinamikus árképzés a villanyszámláknál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!