Orbán Viktor: Ma olyan harcokat kell vívni az EU-val, amelyek nem segítik Magyarország fejlődését!

2023. november 17. 11:24

A miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezleten mondott beszédet.

2023. november 17. 11:24
POTÁPI Árpád János; ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt

Idén 21. alkalommal tartották meg  a parlamentben a Magyar Állandó Értekezletet, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt. A miniszterelnök beszédében azt mondta, a nyugati világ nem hajlandó szembenézni az orosz-ukrán háború realitásával. Hangsúlyozta, a legutóbbi EU-csúcson felvetette, hogy szükség lenne egy B-terv kidolgozására, ami mindenkinek jobb lenne, Ukrajnát is beleértve.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a világban két komoly háborús övezet is kialakult, és az emberek negyede olyan területen él, amelyre kihatnak a háborús konfliktusok. 

A szlovákiai választással kapcsolatban felvetette, azzal, hogy a magyar párt nem jutott be a parlamentbe, felmerül a kérdés, hogy van-e létjogosultsága a nemzeti alapú politikának. A saját kérdését megválaszolva azt mondta, amíg vannak nemzeti kisebbségek, addig van értelme a nemzeti politizálásnak is.

Európa helyzetét egy hasonlattal foglalta össze

„Jelenleg két Nap van az égen, amiből egyik sem európai. Kína az Egyesült Államokkal fogja kialakítani azokat a megállapodásokat, ami kialakítja a világot”

– jelentette ki.

Szerinte a kontinens számára két lehetséges megoldás van: vagy meg kell erősödnie, vagy védekezésre kell berendezkednie. A miniszterelnök álláspontja az, hogy Magyarországnak nyitnia kell az egész világ felé, mindenkivel együtt kell működni, és kereskedni kell. 

Kitért Magyarország és Brüsszel kapcsolatára is. Hangsúlyozta, a Brüsszellel folytatott harcok nem könnyítik meg az ország helyzetét. Szerinte jelenleg az az egyik legfontosabb kérdés, hogy fenntartsuk-e az egyhangú döntéshozatal elvét az unióban vagy áttérjünk a többségi döntéshozatalra. Aláhúzta, Magyarország hallani sem akar a többségi döntéshozatal lehetőségéről, és nem fog beleegyezni.

Magyarország nem kér a migránskvótából

Szóba hozta a migránsok kötelező elosztásának kérdését is, amiről továbbra is határozott véleménye van:

„rüsszel továbbra is szét akarja osztani a migránsokat, migránsgettókat akarnak létrehozni, és ezt Magyarország elutasítja, és nem is fogja végrehajtani”.

Hozzátette, csak a magyarok mondhatják meg, kik és hogyan tartózkodhatnak Magyarország területén.

(Mandiner/MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sozlib_abschaum
2023. november 17. 19:14
Na látom megérkezett az összes moslékos megint, két változat van A, Szaros gyuri lánya áldozott megint egy pár guruló dollárt. B, Elfogytak a 444-nél a drogok és a buzik.
altercat1
2023. november 17. 18:52
Uncsi már ezt a sok libsi kutyaszart átlépkedni... Mint a fába szorult féreg, úgy vonyítanak, normális, érvelő hozzászólás helyett.
Lajoss
2023. november 17. 17:36
A csüngőhasú a magyarok szegénységi bizonyítványa.
ghelmddfd
2023. november 17. 15:14
A miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezleten mondott beszédet. -------------- Hát stak a libcsiknek van ilyen nyelvkakilt hangja,ahogy elnök, ergo Öboa egy libcsi. A magyarnak rakó van. Értek he? De egy bullshit hang már ez is, úgy hogy stak er és ár stuma van, az érték egy sklavenaufstandi hang. Ha rakó van, de Önoa nem rakó, hanem libcsi, úgy annak a raktányja regyni, racionálisan beszélni, így: rakó rekkést regytaja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!