Orbán Viktor és Aleksandar Vučić is beszédet mond Pásztor István temetésén

2023. november 04. 11:04

A Vajdasági Magyar Szövetség elnökét a szabadkai Bajai úti temetőben helyezik örök nyugalomra.

2023. november 04. 11:04

„Édesapám búcsúztatására a szabadkai Bajai úti temető Péits-kápolnájából szombaton 14 órakor kerül sor” – írta Facebook-bejegyzésében a vajdasági politikus fia, Pásztor Bálint, akinek kérésére a temetésen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vučić köztársasági elnök, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a külhoni magyarság nevében és Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke, a párt nevében. 

Ezt is ajánljuk a témában

Elhunyt Pásztor István

„Elment a harcosok útján” – így búcsúztatta a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét Orbán Viktor.

„Ezt megelőzően szombaton 10 órakor Újvidéken, a Tartományi Képviselőház üléstermében kommemorációs ülést tartunk, hiszen édesapám volt a vajdasági parlament történetének leghosszabb ideig hivatalban levő elnöke, amire méltán volt büszke. A gyászülésen, a család kérésére, a parlament nevében Damir Zobenica alelnök, valamint Igor Mirović vajdasági kormányfő és dr. Bagi Boján, a VMSZ tartományi frakcióvezetője búcsúztatja. Kérem édesapám tisztelőit, legyenek velünk szombaton” – olvasható a posztban.

Nyitókép: MTI/Molnár Edvárd

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. december 05. 23:30
Annak idején Pásztor István Áder János köztársasági elnök vendégeként 2014 májusában a Kossuth téren járt, és ott megköpködték, valamint egy elég alpári antiszemita öreghölgy átkok közepette képencsulázta. A Pásztor háta mögött köpködő hajléktalan politikai aktivista nőt a Gyorskocsi utcai börtönben letartóztatása alatt megverte egy rabtársa. Gaudi Nagy Tamás ügyvédtársa védte bizonyos dr Vajk. Az egyik rendezőért, aki ártatlan volt a köpés-ügyben éjszaka egy fekete autó jött...
pipa89
2023. november 04. 14:07
Tiszteletre méltó gesztus lesz az elhunyt és a dél-vidéki magyar közösség számára. Megérdemli. Isten nyugosztalja!
mreinstand-2
2023. november 04. 13:53
Megvan már a pótlék, akire a magyar adófizetők pénzét újból rá lehet bízni? Persze, a közpénz célja itt is kettős - orbán politikai haszna és az alkotmányos költségek. A magyarok érdeke egy jottányit sem számít.
cutcopy
2023. november 04. 11:17
Gaudinagy meg anno lehazaárulózta és ráeresztett egy vérben úszó nyuggerbanyát..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!