Önálló minisztériumot kap Navracsics Tibor

2023. november 14. 20:40

A területfejlesztésért és az uniós forrásokért felelős Navracsicshoz kerül a Miniszterelnökségről a közigazgatási portfólió is.

2023. november 14. 20:40
NAVRACSICS Tibor

Önálló minisztériumot kap Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter – derült ki az Országgyűlés honlapjára feltöltött törvényjavaslatból.

A minisztérium neve:

Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium.

„Az eddig önálló munkaszervezettel nem rendelkező területfejlesztési miniszter jogi- és szakmai mozgástere az önálló minisztérium létrehozásával nagyságrendileg bővül” 

derült ki a benyújtott törvénytervezetből.

Így a területfejlesztésért és az uniós forrásokért felelős Navracsicshoz kerül a Miniszterelnökségről a közigazgatási portfólió, míg a Gulyás Gergely tárcája a jövőben tisztán politikai feladatokat látna el. Az új minisztérium „a Miniszterelnökség szervezetéből történő kiválással jön létre”.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2023. november 15. 08:12
Figyelem! Kormányváltás!
Pelso j.
2023. november 15. 07:02
Bell & Sebastian személyesen vállalt felelősséget? Ő, mint Orbán politikai tisztje? Maga venne ezektől alig használt bicikli pumpát?
files32
2023. november 15. 06:27
A töketlen disznót levágni szokták.
Kovács Ubul
2023. november 15. 05:59
Újabb dudor a már így is hatalmasra nőtt állami vízfejen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!