L. Simon László eltávolítása szégyenteljes ügy

2023. november 11. 07:12

Az, hogy a szélsőjobb diktálja az erőtlen miniszternek a kultúrpolitikát, az vállalhatatlan.

2023. november 11. 07:12
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Facebook

L. Simon László statáriális eltávolítása a Nemzeti Múzeum éléről szégyenteljes, botrányos ügy. 

Biztos, hogy a FIDESZ szavazók azon része is, akikben létezik értelmiségi véna, elhűlve nézik a történteket, a tarthatatlan miniszteri magyarázatot. 

Az, hogy a szélsőjobb diktálja az erőtlen miniszternek a kultúrpolitikát, az vállalhatatlan. Az pedig, hogy az intézmény irányítására alkalmatlannak gondolta  Csák János L. Simon Lászlót, megdöbbentő. 

A Nemzeti Múzeum érdekes és népszerű, a kultúrát a hétköznapi emberekhez is közel hozó kiállításokkal hívta fel magára a figyelmet az elmúlt időszakban. 

A miniszter viszont botrányt botrányra halmozott- Opera, Zeneakadémia, Operettszínház, teljes némaság az arcpirító könyvfóliázás ügyében, most Nemzeti Múzeum-, amelyekben közös pont a teljes káosz, a bizonytalanság, az irányítási képesség hiánya.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 14. 18:47
Hőst csináltak ebből a félhülye fideszes tolvajból…🫢
pipa89
2023. november 13. 08:16
Na, ebben egyetértek Fodorral. Hiba volt, egyfajta leszámolás. A felhatalmazás elég nagy, lehetett volna diszkrétebben is intézni.
Hobby024
2023. november 13. 06:23
Ez a történet a gyermekvédelmi törvény rossz értelmezéséről ill. egy L. Simon elleni támadásról szól. Az okokat nem tudom. Azt viszont tudom, hogy az oktatási anyagaink Sapho, Oscar Wilde, Toulouse Lautrec, Faludi, telis de-teli vannak túlfűtött erotikával,a filmművészetről nem is beszélek. Ez a törvény elsősorban az óvodákban, alsó tagozatos osztályokban az LMBTQ propaganda terjesztéséről szól. Nagyon helyesen! Az a tapasztalatom, hogy alsó tagozatos gyermek elvétve fordul meg a Nemzeti Múzeum tárlatain. Ha teszi, vagy szülővel, vagy osztálylátogatáson teszi. Teljesen életidegen az a szemlélet, hogy egy középiskolást ezektől a hatásoktól meg lehet védeni. (Gondolom itt nem az alsósoktól kellett személyit kérni). Az ilyen szemlélet szerint be kéne tiltani, a képzőművészeti, és irodalmi tananyagaink nagy részét, az internetet, a kritikán aluli TV műsorokat, még az M-1-en is. Pl. Conchita Wurst (a szakállas Transzvesztita). Szerintem itt, ebben az ügyben teljesen más van a háttérben.
zsolti123
2023. november 12. 22:25
L. Simon László közpénzből: "szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk gipszlenyomatokat" L. Simon végre folytathatja dicsőséges költői pályafutását
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!