Így emlékezik Orbán Viktor a nemzeti gyásznapra

2023. november 04. 09:00

„Gloria Victis” – írta közösségi oldalán a magyar kormányfő.

2023. november 04. 09:00

November negyedike nemzeti gyásznap Magyarországon, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján az áldozatokra emlékezünk. Orbán Viktor hivatalos közösségi oldalán emlékezett meg az eseményről, Facebook-bejegyzésében egy archív fotót posztolt, amelyen a következő felirat olvasható: „Gloria Victis” azaz „Dicsőség a Hősöknek”.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tésztagyári szakmunkás
2023. november 04. 22:42
reci-broki hazugságaira II. Ungváry Krisztián riporter: "A könyvéből kiderül, hogy Orbán Viktor állítólagos beszervezése, amit például Simicska Lajos sejtet, a sorkatonaság alatt biztosan nem történt meg, Orbán elhajtotta az állambiztonságiakat. Ungváry Krisztián: Így van. Katasztrófának tartom a Fidesz kormányzását, de Orbán Viktornak is jár a méltányosság. Őt egy úgynevezett A-kartonon tartották nyilván, ami annyi jelent, hogy az elhárítótiszt több alkalommal behívta és elbeszélgetett vele. Sorkatonaként ezt nem is tagadhatta volna meg, arról pedig fogalma sem lehetett, hogy ezeket a beszélgetéseket hogyan és milyen formában rögzítik. Ráadásul az egységben elég nyilvánvaló volt, hogy kiket hív be az elhárítótiszt. Simicska pedig, amikor eláztatni kívánja Orbánt, valójában épp az ellenkezőjét teszi, hiszen azt állítja, hogy a barátja dekonspirált előtte, ami éppenséggel karakán jellemre vall."
tésztagyári szakmunkás
2023. november 04. 22:40
reci-broki hazugságaira I. Ungváry Krisztián: Megvan az állambiztonsági lista az 1990 utáni parlamenti képviselőkről https://index.hu/tudomany/tortenelem/2017/12/11/a_rendszervalto_orszaggyules_minden_10._kepviselojerol_egyertelmu_allambiztonsagi_adat_van/ FKGP: 8 fő; MDF: 5 fő; SZDSZ: 3 fő; MSZP: 2 fő; KDNP: 2 fő. Fideszesek nem voltak érintettek."
Box Hill
2023. november 04. 13:39
A The New York Times vezércikke 1956. november 5-én (részletek): „Vádolunk! A szovjet kormányt gyilkossággal vádoljuk! A szovjet kormányt a legmocskosabb árulással vádoljuk. A szovjet kormány a történelem leghitványabb csalását követte el. Vádoljuk a szovjet kormányt a magyar nép ellen elkövetett hatalmas bűnnel. Vádoljuk a szovjet kormányt egy olyan gaztett sorozatért, amely sohasem felejthető el, és sohasem bocsátható meg. Gyűlölet és részvét, gyász és csodálat - ezek a mai érzelmeink. Gyűlölet azok iránt, akik a rabszolgaság visszaállításáért ártatlan magyar vérnek folyamát indították el. Részvétünk, gyászunk és csodálatunk a hősi magyar népet illeti. Azokat, akik a szabadságért a halállal is szembeszálltak. Illúzióink végleg megsemmisültek. Moszkva teljesen lelepleződött. A szovjet golyók nemcsak a magyar mártírokkal végeztek. Ezek a golyók a javulást ígérő Szovjetunió képét, a békés együttélés ígéretét hangoztató Moszkvát is megsemmisítették. A mocskos tettet elkövették.”
karakter-2
2023. november 04. 11:28
dicsőség a legyőzötteknek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!