A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Hiába tagadja az Európai Bizottság, külföldi pénzekkel befolyásolnák a magyar politikát

2023. november 25. 07:31

Innen érkeztek pénzek az elmúlt időszakban a baloldalhoz.

2023. november 25. 07:31
null

Az Európai Bizottság szóvivője tagadta, hogy igazak lennének az EU-ra vonatkozó állítások a nemzeti konzultációban Magyarország szuverenitására vonatkozóan. 

„Teljességgel valótlanok a magyar nemzeti konzultáció kérdéseiben megfogalmazott állítások, Ursula von der Leyen elnököt pedig nem foglalkoztatta túlzottan, hogy szerepel a plakáton”  – nyilatkozta a Euronewsnak Eric Mammer szóvivő. A Magyar Nemzet cikkében azt vizsgálta, igaz-e hogy nem próbálják külföldi pénzekkel befolyásolni a magyar politikai helyzet alakulását.

A külföldi pénzekről szóló kérdés a konzultáció tizenegyedik pontjában merül fel, és így szól:

Brüsszelből és a tengerentúlról küldött pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát. Ön mit gondol erről?”

Ezzel kapcsolatban a 2022-es választások után több információ is napvilágra került. 

Márki-Zay Péter szervezete, a Mindenki Magyarországa Mozgalom bevételei például két év alatt a kezdeti összeg 642-szeresére nőttek. 2022-ben az Action for Democracy nevű, amerikai szervezettől 1,85 milliárd forinthoz jutottak. Ez része volt annak a négymilliárd forintnak, ami a 2022-es választások előtt jutott különböző hazai ellenzéki politikai szervezetekhez ismeretlen nemzetközi pénzforrásokból a Korányi Dávid által létrehozott szervezeten keresztül.

Szintén sok kérdés merült fel az elmúlt időszakban Karácsony Gergely 99 Mozgalmának finanszírozását illetően. 

Annyit tudni, hogy a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között összesen tizenkilenc alkalommal készpénzben fizetett be több mint 500 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára. A pénz több mint négyötöde euróban és fontban érkezett a 99 Mozgalomhoz.

A lap végül arról is ír, hogy Brüsszel a Magyarországnak járó pénzek kifizetése helyett a baloldali média, és baloldali liberális aktivistacsoportok támogatására adott pénzt. Erről maga Donáth Anna számolt be büszkén.

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. november 25. 13:18
Jók a plakátok:DDD
Advocate
2023. november 25. 12:33
A hazaárulók legnagyobb örömére!
Namond
2023. november 25. 10:54
Szerintem érthető a külföldi pénzek érkezése. Valahogy ellensúlyozni akarják az orbánista, nem konzervativ és keresztény, hanem orbánista sajtóba ömlő közpénz milliárdokat.
Kanmacska
2023. november 25. 09:56
Már az is komoly befolyásolása a politikai életnek, hogy ennek a kormánynak nem akarják kifizetni a nekünk járó pénzt, csak majd ha az ellenzék jut hatalomra. De ne jusson, inkább vesszen a pénz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról