Házhoz is megy

2023. november 24. 06:20

A népmesék kemény legényét alakította, aki meg van győződve arról, hogy személyében ölt testet a 21. század emberideálja.

2023. november 24. 06:20
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

Népgyűlést szervezett Csepelre a minap Jakab Péter, a Nép Pártján felekezet alapítóembere. Az esemény nem járt útlezárással, forgalomeltereléssel – nagyjából futballcsapatnyi (kispadosokat nem számolva) érdeklődő verődött össze a munkáskerületben, egy részük a sajtótól jött. A PestiSrácok munkatársa meg is kérdezte Jakabot, hogy hol van a nép, akinek a pártján állnak, mire azt a választ kapta: otthon maradtak, mert félnek a hatalom retorziójától. 

»De semmi baj, ha nem mernek eljönni, házhoz is megyünk« – magyarázta a Jobbik hajdani felszámolóbiztosa, aki szerint egyébként sem a mennyiség, hanem a minőség a fontos. (Ez a kis mozzanat is helyet kaphatna abban az elmegyógyászati Jakab-portréban, amit – a futóbolondkór feltérképezésére – talán majd megír valaki az űzött tekintetű néptribun viselt dolgairól.)

»Nem lettem a hatalom rabja, és erre büszke vagyok« – tájékoztatta a megkönnyebbült utókort Jakab a Jobbikból való távozásakor. »Megmaradtam annak, aki voltam: egyszerű vidéki gyerek.« Pontosabban a népmesék kemény legényét alakította, aki meg van győződve arról, hogy személyében ölt testet a XXI. század emberideálja, ennek megfelelően az utókor szoboralakban fogja majd megmintázni. Pártelnöki munkásságában látványosan egyesült a gátlástalanság és a kőkorszaki tempó. (Volt, hogy egy zacskó száraztésztát tett a miniszterelnök asztalára, máskor narancsos buktát. Zsák krumplival is megpróbálkozott szegény, de nem járt sikerrel.) Búcsúposztjában felsorolta, hány területen fordult meg eleddig: volt kocsmáros, biztonsági őr, gyógymasszőr, tanár, önkormányzati képviselő, pártelnök. A máig aktív bohócot nem említette.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyar demokrata
2023. november 24. 21:07
Szegény ember, még az ág se húzza!!!
hátakkor
2023. november 24. 16:49
Pár év és Jákob igazi civil lesz..
johannluipigus
2023. november 24. 08:19
Ehhez a bunkó Jákobkához képest még Fletó is egy finom úriember.
states-2
2023. november 24. 07:46
A krumpliszsákkal volt a csúcson, de ott megcsúszott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik