Gréczy és a magyarok

2023. november 21. 06:11

Kedves Zsolt, a DK szavazói közül hányan tudják végigénekelni a magyar himnuszt?

2023. november 21. 06:11
null
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Gréczynek nyilván nem tűnt fel, hogy Willi Orbán és Callum Styles részben magyar, így aztán ha Alex Soros vagy Dobrev Klára magyarnak számít, nem tudom, ők, a magyar válogatott magyar származású oszlopai miért nem. Továbbá: ha Gréczy nemcsak szövegelne, de olykor figyelne is, láthatta volna, hogy Nego és Rossi egyébként ismeri a magyar himnusz szövegét, énekelték is mindketten. Ami azért remek dolog, mert Gréczy Zsolt viszont nem tudja a francia és az olasz himnusz szövegét, tehát inkább maradt a péniszfotózásnál.

Akad azonban itt egy ennél is nagyobb ellentmondás, megremeg a kezem, de nem bánom, leírom mégis.

Kedves Zsolt, a DK szavazói közül hányan tudják végigénekelni a magyar himnuszt?

Hányan tudják, hol lakott itt Vörösmarty Mihály? Melyikük csókolt arcon legalább egyszer életében egy csíkcsicsói nénit, ivott birspálinkát Magyarkanizsán, komázott a komáromi híd túloldalán? És egyáltalán: képes-e a DK törzsközönségének elsöprő hányada három értelmes, összefüggő magyar mondattal kifejezni, hogy mi tetszik, mi fáj neki, valamint hogy miért szükséges olykor egyeztetni az alanyt az állítmánnyal?

Édes fotós Zsolti, azért legyünk már eszünknél: éppen ti ne nagyon beszéljetek a magyarsághoz tartozásról, mert az hajszálpontosan olyan, mint amikor a róka a salátaevésről töpreng. Nektek ugyanis minden fáj, ami magyar. Ami mindannyiunké, az mindig éget, idegesít titeket. Ti az ellenfélnek szurkoltok, nem nekünk. És ha Szoboszlai két perc alatt fordít, akkor nektek Orbán Viktor jut az eszetekbe, nekünk pedig az, hogy hoppá, fordított, talán megnyerjük a meccset – ennyi, semmi más. Még te sem, ez a szomorú igazság.

Ez ilyen egyszerű. Még egy DK-s is felérhetné ésszel. Óvatosan írom persze mindezt, mert magyarul szólt itt minden mondat – mégis remélem, megértitek valamennyire odaát.”

***

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuti-torpe
2023. november 23. 09:24
"Hányan tudják, hol lakott itt Vörösmarty Mihály?" rofogi az a fasz, akinek az elvtarsai megoltek Radnotit
Palatin
2023. november 21. 20:08
A Demokratikus Koalíció a Rákosi-korszak eredeti eszményeit örzi. Hiszen még a szereplök egy része is genetikai rákosista. De Gréczyröl nekünk magyaroknak más jut eszünkbe, neki más "érdemei" vannak.... A DK természetesen Gréczy miatt olyan szuper erös. Gyurcsány hiába erölködik, Gréczy az igazi húzó a DK-ban. Az árnyékkormányban eddig csak egy hely biztos, Géczy Bárcanélküli Miniszter lesz. Amig Gyurcsány neki készülödik, Gréczy már leteker két menetet is. Öt csak biztatni kell és teszi a dolgát: Gréczy mester kapd elö a lompost, Rezsiturbó és kézihajtány kell most. Nem megyünk mi drága örömházba, Két fürge kézzel hozd a népet lázba. Gréczyre a magyarok igazán büszkék lehetnek. Ö az egyetlen politikus a világon, akinek "koronaékszereit" bruhahaha...., - ha azok nem is éppen szemrevalók -, a saját választói müködés közben láthatták. Gréczy legalább egyéniben már bizonyított, a többiek még nem tartanak itt. Szerintem Gyurcsánynak már két kéz is keves lenne,
zakar zoltán béla
2023. november 21. 16:41
Remek írás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
irmag2
2023. november 21. 09:56
Szentesi Zöldi László, magyar örömmel olvasom a fogalmazásaidat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!