Donáth Anna szerint a Fidesz és a DK miatt nincs kormányváltás

2023. november 12. 15:43

A Momentum politikusa a párt küldöttgyűlésén arról beszélt, hogy az emberek már nem hisznek miattuk a politikusoknak.

2023. november 12. 15:43
DONÁTH Anna

Donáth Anna a Momentum küldöttgyűlésén „Igaz beszéd, igaz ország” címmel mondott beszédében arról beszélt, hogy meg kell változtatni az ellenzék politikakultúráját, a 2022-es összefogást pedig „kínos osztálytalálkozóhoz” hasonlította – számolt be az Index.

A Momentum politikusa úgy véli, bár a felmérések alapján többségben vannak, akik a kormányváltást támogatnák, 2022-ben azért nem szavaztak elegen az ellenzékre, mert nem látták bennük a kormányzóképes erőt. 

„Az összefogás, amit 2022-ben az ellenzék megvalósított, inkább hasonlított egy kínos osztálytalálkozóhoz. Mindenki kiáll mosolyogni a csoportképre, meg van egy-két közös emlék, ami összeköt bennünket, de más nem nagyon” 

vélekedett.

Kiemelte, a kormányváltás elsősorban a Fidesz és a DK eddigi politikája miatt maradt el, mert az emberek megszokták, hogy a politikusok mindig hazudnak. 

„Nincs hitele ma a magyar ellenzéknek. Azért nincs hitele, mert a választók nem hiszik el az ellenzék egészéről, hogy jobbak lennének, mint a Fidesz. Nem hiszik el, hogy az ellenzék hatalomra kerülve nem hazudna, és hárítaná a felelősséget, nem viselkedne úgy, mint a Fidesz” – mondta. Hozzátette, szomorúnak tartja, hogy bár a DK-nak lehetősége lett volna felelősséget vállalnia a múltért, nemcsak hogy ezt nem tették meg, de újra és újra beleesnek ugyanazokba a hibákba. 

„Hazugsággal kampányolnak, a kritikára fittyet hányva tévedhetetlennek hirdetik magukat, ez a hazugság kultúrája, ez segíti a Fidesz hatalomban maradását. Ez az, ami ellen mi, momentumosok megalakultunk” – jellemezte egykori szövetségesei politikáját.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13-3
2023. november 16. 04:46
Nem csak naív, rendkívül ostoba is Donáth Anna, de vele együtt a Gyurcsányék előválasztási bohózatában részt vállalt összes álcivil és álbaljobb pártkatona is, akik azt iszik, hogy csak a FIDESZ és a DK az oka annak, hogy nincs kormányváltás, mivel jómaguk is mindannyian részesei voltak annak a kutyakomédiának, amiről az általuk nagy ívben lekezelt választói többség akkor is tudta, hogy csak nagy humbug és kész átverés az egész. Az aprajafalva bagázsaik még most sem látják be, hogy úgy az Isten igazában, miért édesgették magukhoz őket Gyurcsány/Dobrevék, akiknek hosszú árnyéka örökre rájuk égve, nem hisznek az emberek nekik sem.
bagira002
2023. november 13. 23:51
Nép nem szavaz rátok mert nem képviselitek hazudtok .
Palatin
2023. november 13. 20:49
God, Homeland, Family; No War, No Migration, No Gender !
Palatin
2023. november 13. 20:46
Anna, fehérnemüt váltsál, ne kormányt. Messziröl büzlenek belöled a bolsevik gyökerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!