Arról a hazaárulásról, amit művelnek, Koncz Zsuzsa egyik remek dala jut eszembe, amit Bródy vetett papírra

2023. november 21. 17:17

Emlékeztek még a dalra?

2023. november 21. 17:17
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„A magyar kormány az ország szuverenitásáért aggódik, ezért akar törvényt hozni azok ellen, akik külföldi pénzekkel megtámogatva beavatkoznak a magyar politikába. Hát, én most komolyan elkezdtem aggódni a rubeljobboldal miatt! Hamar meg fognak telni ugyanis a börtönök olyan politikusokkal, újságírókkal, civil szervezettel, megmondóemberekkel, alapítványokkal, petíció gyűjtő szervezetekkel, sőt egyházi személyekkel, akik az elmúlt egy évtizedben orosz pénzekből finanszírozva orosz érdekek mentén folyamatos befolyás alatt tartják a magyar politikát. Élükön Magyarország miniszterelnökével. Arról a hazaárulásról, amit művelnek, Koncz Zsuzsa egyik remek dala jut eszembe, amit Bródy vetett papírra. De most azt a verziót írom ide, ami az »átkosban« az ellenállás szimbólumává lett. Mennyire aktuális ez, te jó ég!

»Ha én zászló volnék, sohasem lobognék,

Mindenféle szélnek haragosa lennék,

Akkor lennék boldog, ha kifeszítenének,

S nem lennék játéka a KELETI szélnek.«”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
henrihenri
2023. november 22. 16:49
A régi eredeti lázadó dal, ami lázadás ellenes, a nagy lázadók előadásában.
supertolerant
2023. november 22. 15:53
Picsuka! Ne hamisítsd meg a szöveget (persze tudom, a hamisítás nektek sosem okozott gondot), mert még valaki elhiszi, hogy ez az eredeti. Az eredeti szöveg nem keleti, hanem helyesen: "...mindenféle szélnek..." Ezt vajon érted-e? Amikor a Bródy ezt írta, akkor még több esze volt, nem volt egy demens vénember és nem voltak megélhetési gondjai. Lehet, hogy még komolyan is gondolta! Akárhogy is, de az biztos, hogy nem azért írta, hogy sok év után mindenféle kis firkászok összemaszatolják a mocskos kis ujjaikkal...
Spongyibongyi
2023. november 22. 15:23
Bárcsak zászló lennél ... !
ornagyornagy
2023. november 22. 14:33
Neked is jutott belőle, libus?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!