A Hamász egy terrorszervezet, természetesen azt sem szabad elhinni, amit kérdez

2023. november 29. 18:07

Úgyhogy érdemes végigvenni, mit tudunk.

2023. november 29. 18:07
Veszprémy László Bernát
Facebook

„Mit tudunk egyelőre a Bibas gyerekek sorsáról?A Hamász szerdán közölte, hogy a Gázai övezetet ért korábbi izraeli bombázásokban meghalt a 10 hónapos Kfir Bibas, 4 éves testvére Ariel, és édesanyjuk, Shiri – írja a Reuters. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közlése szerint értesítették a Bibas családot a Hamász nyilatkozatáról. 

A Hamász terrorszervezet továbbra is kegyetlenül és embertelenül cselekszik«

– áll az IDF közleményében, hozzátéve, hogy vizsgálják a Hamász által közzétett információk valóságtartalmát. A Hamász egy terrorszervezet, természetesen azt sem szabad elhinni, amit kérdez, úgyhogy érdemes végigvenni, mit tudunk. A múltban már megtörtént, hogy áldozatokról azt hitték, hogy túszok (Vivian Silver), vagy túszokról azt hitték, hogy meghaltak (Emily Hand). A Hamász pszichológiai terrort alkalmaz az izraeliekkel szemben, ezért egyelőre még csak annyit tudunk, amennyit az IDF is közölt: a Hamász állít valamit, a vizsgálódás tart. Mindenesetre néhány részlet. A 19 éves Noa Marciano tizedest valamikor novemberben ölték meg Gázában a terroristák, miután október 7-én túszul ejtették Nahal Oz IDF-bázisról, ahol megfigyelő katonaként szolgált. Daniel Hagari, az IDF szóvivője azt nyilatkozta, hogy Marciano november 9-én egy IDF-légicsapásban megsebesült, miközben Gázában tartották fogva, 

majd később a Shifa kórházba vitték, ahol meggyilkolták.

Hagari elmondta, hogy a patológiai jelentés »azt állítja, hogy Noa a csapás következtében megsérült, de nem életveszélyes módon«, ellentétben a Hamász hamis állításával, miszerint a csapásban meghalt. »A hírszerzés információi szerint Noát a Shifa kórház falain belülre vitték, ahol egy Hamász-terrorista meggyilkolta«. Tehát egyáltalán nem lehetetlen forgatókönyv, hogy a családdal terroristák végeztek, és nem pedig egy légicsapásban haltak meg. Különös, hogy csak most derült volna ki, hogy az egyik legértékesebb túszuk, akinek a sorsára az egész világ figyelt, meghalt volna egy izraeli légicsapásban – ha ez így igaz, valószínűleg azonnal propagandát csináltak volna belőle.”

Nyitókép: a nyitóképen egy palesztin harcos látható Rafah városában, Gázában. Fotó: SAID KHATIB / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2023. november 30. 07:24
Írok egy választ egy hsz-ra, ami megjelenik az eredeti komment helyén(!). Ez tényleg egy jól sikerült program, b+ mandi.
catalina11
2023. november 30. 07:19
Valóban érdemes végigvenni mit tudunk: Palesztina lakossága 1880-ban körülbelül 480,000 volt, ebből arab körülbelül 456,000. Tehát 95 % az arab. A zsidók jelenléte 1914-re 60,000-re bővült. (11%) A Balfour-deklaráció 1917-ben ígért Palesztinában nemzeti otthont a zsidók számára. 1918-ban a zsidók a földterület 2%-át birtokolták. 1947-re ez 6%-ra nőtt. 1948. május 14-én kikiáltották Izrael államot a palesztinai területnek már 52%-ával. Forrás: Colin Chapman: Whose Promised Land? (Kinek az ígéret földje?), 1992." milyen érdekes, hogy a zsidók, főleg a maiak mennyire nem erőlködnek a magyarok által lakott területek "visszaszerzése" ügyében. Akkor jönnek a szomszéd népek érzékenységével...
catalina11
2023. november 30. 07:16
Veszprémy neeee! ez már Hollós Korvin 1956-os Fehér Könyvéhez hasonlít...vagy Tóth Ilona peréhez...
Akitlosz
2023. november 30. 01:23
A Veszprémy egy szemita, természetesen azt sem szabad elhinni, hogy bármit is magyar szempontból, érdekből írna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!