Vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt nyomoznak az I. kerületi polgármester ügyében

2023. október 12. 07:26

A Párbeszéd politikusa, V. Naszályi Márta tagad, ám a rendőrség a cukrászda tulajdonosának a vádjai alapján nyomoz, aki védelmi pénzekről beszélt korábban.

2023. október 12. 07:26
VÁRADINÉ NASZÁLYI Márta

A 24.hu úgy értesült, hogy vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt büntetőeljárást indított a rendőrség, miután a Ruszwurm cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós korábban arról beszélt, hogy V. Naszályi Márta, a Párbeszéd politikusa, az I. kerület polgármestere a választások előtt védelmi pénzt kért tőle. Hozzátették: a nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen zajlik a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályán.

Szamos Miklós azt állította a polgármesterről: „A választások előtt azt ajánlotta, ha az anyagi támogatás megtörténik, akkor olyan szerződést kötnek velem, hogy ne lehessen innen kitúrni, még bűncselekménnyel sem. Az ajánlat két cukrászdát érintett: a Koronát és a Ruszwurmot. 

A polgármester azt is hangsúlyozta: ha nem történik meg a támogatás, akkor nem véd meg. Tehát védelmi pénzt kért.”

A polgármester ugyanakkor azt állítja, hogy egy szó sem igaz ebből. V. Naszályi Márta közölte, a Ruszwurm cukrászda tulajdonosával jogvitájuk volt, a bíróság pedig a kerület javára ítélt, szerinte ez áll a vádaskodás mögött. Hozzátette: „Az ügyben feljelentést teszek rágalmazás miatt, ha pedig a bíróság Szamos urat bírság megfizetésére kötelezi – amiben biztos vagyok –, az összeget jótékony célra fogom fordítani.”

Figyelemre méltó körülmény viszont, hangsúlyozza a 24.hu, hogy 

a rendőrség nem rágalmazás miatt nyomoz, hanem vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt, 

vagyis épp a Szamos Miklós által megfogalmazott vádak miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fater0921
2023. október 12. 14:02
Természetesen baloldali, politikusnak csúfolt hányadék, az sem igaz amit kérdez!!!!!!!!
Akrabu17
2023. október 12. 10:28
csak rá kell nézni arra a hányinger fejére.minden leolvasható róla. aki egy ilyet képes megszavazni az magáról állit ki nem túl fényes bizonyitványt.
chief Bromden
2023. október 12. 09:08
A titokban készült videó vagy hangfelvétel elfogadható a bíróságon, ha az érintett nem tudná másként bizonyítani a történteket.
DrPepper
2023. október 12. 09:07
Őszintén remélem, hogy kerületem sokadik botránya után megszabadul ettől a banyától és viszi magával a Várba telepített munkásmozgalmi levéltárat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!