Varga Judit: Fukuyamára érdemes figyelni, csak tudni kell jól olvasni

2023. október 19. 14:33

„Pont fordítva, vagy a szórakoztató irodalom részeként!”

2023. október 19. 14:33

Varga Judit reagált Francis Fukuyama azon gondolatára, miszerint nem érti, hogy Magyarország hogyan lehet még mindig EU-tag, Ukrajna pedig sokkal demokratikusabb, mint hazánk.

Ezt is ajánljuk a témában

Varga Judit leszögezte, hogy Fukuyamára mindig izgalmas figyelni, mert „ő az olyan egzotikus gondolatoknak a mestere, mint például, hogy a liberális demokráciákkal a történelem véget ért”.

„A filozófus most kijelentette, hogy Ukrajna jelenleg sokkal demokratikusabb ország mint Magyarország. És nem érti, hogy hogyan lehetünk még EU-tagok.

Fukuyamára érdemes figyelni, csak tudni kell jól olvasni: pont fordítva, vagy a szórakoztató irodalom részeként!”

 – ironizált a volt miniszter.

Szerinte egy dolog biztos: „a tévedéseiről ismert filozófus egyszer még meg fogja köszönni a magyaroknak, hogy mindvégig kitartottak Európa és az Unió mellett.”

Nyitókép: Varga Judit Facebook-oldala

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesszimista
2023. október 19. 22:42
Fukuyama filozófus-politológus történelem vége jóslatával Guiness rekordot döntött, akkorát tévedett. Mindenki azt hitte szégyenében örökre elbujdokol álnéven utcaseprőnek áll , mert ezzel a névvel oda sem vennék fel, mert szégyent hozna rájuk. De mit látunk, mintha mi sem történt volna továbbra is osztja az észt. Ez csak úgy lehetséges, hogy mint a rinocérosznak olyan vastag a bőr a képén és ami a legfontosabb hatalmas és sötét erők állnak mögötte.
Hangillat
2023. október 19. 19:13
Fukuyamára érdemes figyelni, csak tudni kell jól olvasni "a liberális demokráciákkal a történelem véget ért” Teljesen igaz a konklúzió: a liberális demokráciák helyét az ultraliberális demokrácia vette át, ami olyan leépítőkockákkal való játszadozást tesz lehetővé mint a PC, hadibéke, Zöld háborúpártiak, a MÁSSALHANGZÓK+, migránSoros, a Halott Szavazó , BLM, de -democracy, internáci árja, szülő férfi stb. Az UD garantálja a világvégét, így a történelem véget is érhet akár egy Annalena Plutonium Kaizerina -Demokratina előreszökkenésével. "Ukrajna jelenleg sokkal demokratikusabb ország mint Magyarország." Nálunk a népirtó jellegű mozgalmak tiltva, ott pedig nem. Ha négy horgászhorogból kirakott horogkeresztet viselek, el is vihetnek, így Ukrajna tényleg az ultraliberalizmus csillaga. Dr Fukuyama helyes értelmezése hozzásegít történelemi művének konklúziójához: a libdem bevégeztetett; a történelem kereke tovább nyikorog fukuyamai rozsdadamentesrozsda tengelyén?
rasdi1
2023. október 19. 17:42
persze, hogy érdemes olvasni Fukuyamát. Megtudhatjuk, hogy itt a történelem vége.
rocktoberi-2
2023. október 19. 17:04
Fukuyamának vége.... Leépült teljesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!