Toroczkai: Nehezen elképzelhető, hogy Izrael nem vette észre, hogy mi készül

2023. október 11. 18:05

„Azzal a vérontással, ami most Izraelben és Gázában kezdődött, ismét egy lépést tett a világ a harmadik világháború felé” a Mi Hazánk elnöke szerint.

2023. október 11. 18:05
TOROCZKAI L·szlÛ

Toroczkai László a Mi Hazánk elnöke is megszólalt az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán. Az X-en megosztott bejegyzésére érkező kérdésre, hogy mi indokolta a késlekedő állásfoglalást, a pártelnök így válaszolt:„Nem minket támadtak meg, és nem is a szomszédunkban tört ki háború. Tőlünk távol, olyan helyen, ahol évtizedek óta zajlik egy háború, amelynek azonban van egy nehezen átlátható, globális háttere. Semmi nem indokolta, hogy ennél hamarabb állást foglaljunk.”

Toroczkai az említett bejegyzését azzal kezdte, hogy elutasítják a terror, illetve a terrorizmus minden formáját és mélyen elítélik fegyvertelen civilek lemészárlását. 

„Ilyet a hosszú évtizedek óta tartó izraeli-palesztin konfliktus során mindkét fél részéről láttunk. Akár palesztin, akár izraeli követi el, azt elítéljük, 

nincs mentség civilek, különösen nők, gyermekek, idősek legyilkolására. 

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy minden megtámadottnak joga van az önvédelemhez. Izrael és Palesztina esetében az ENSZ által is szorgalmazott kétállami megoldást támogatjuk. Ugyanakkor, a felkavaró videófelvételek és az erősödő propaganda hatására sem engedhetjük át magunkat az érzelmeinknek, mert nagyon könnyen vonhatnánk le hibás következtetéseket a történésekből” – folytatta a Mi Hazánk elnöke.

Izrael kémhálózata és titkosszolgálata

Arról, hogy hogyan történhetett meg a napokkal ezelőtt elkezdődő mészárlás a pártelnök úgy gondolja, hogy 

nehezen elképzelhető, hogy a világ egyik legjobb titkosszolgálatával és kémhálózatával rendelkező Izrael nem vette észre, hogy mi készül.

 Még kevésbé hihető, hogy a hosszú hónapokig tartó koordinációt igénylő, nagy tömegeket megmozgató, ugyanakkor sárkányrepülőkkel és motorkerékpárokkal az országba betörő több ezer palesztin fegyveres mozgását, kommunikációját a baráti országok mindent megfigyelő titkosszolgálatai, mint a CIA, sem érzékelte. Ráadásul Egyiptom is azt állítja, hogy figyelmeztette Izraelt a készülő támadásra. Mégis tömegeket vonzó, nemzetközi zenei fesztivált rendezhettek izraeli oldalon, a gázai határon.”

A harmadik világháború árnyékában

„Azzal a vérontással, ami most Izraelben és Gázában kezdődött, ismét egy lépést tett a világ a harmadik világháború felé. Ahogy valójában Ukrajnában sem csak az ukránok és az oroszok részesei a konfliktusnak, 

itt is ott áll a háttérben egyik oldalon az Amerikai Egyesült Államok és szövetségesei, a másik oldalon Irán, Oroszország és a szövetségeseik” 

– véli a pártelnök.

„Minden arról szól, hogy az egypólusú világrend víziója elbukni látszik. A tét óriási, hiszen a soha nem látott pusztítást hozó harmadik világháború felé tartunk. Ezt kell megakadályozni. Meg kell állítani a háborús őrjöngést, mert minden kiontott élet valójában csak a globális irányítók érdekeit szolgálja” – zárta bejegyzését.

 

Nyitókép: Kovács Attila

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. október 12. 07:13
Maradni kellene a cigány és migráns kérdések mellett.
ringwoodite
2023. október 12. 05:06
Kedves Mi Gatyánk. És mi van ha mégsem volt észrevehető az akció, mert már jóideje nem történt semmi... Nem okoskodást hanem állásfoglalást kértünk egy bizonyos eseményről, nevezetesen egy alávaló, gyáva, fegyvertelen emberek ellen elkövetett terrortámadásról. Ne tessék félrebeszélni!!!! Mert amit maga csinál az csak a szófosás kategóriáját üti meg.
letsgobrandon-2
2023. október 11. 23:45
a palesztínoknál dekkoló 13 000 ENSZ alkalmazott se vette észre
Nasi12
2023. október 11. 22:55
Leváltottak valakit a moszadnál? Az ikertornyoknál sem váltott le senkit a cianal a félkegyelmü ifjabb bush. Az sem jött rosszul. Durván megnyirbálták az amerikaiak szabadságát annak ürügyén. Anélkül nem ment volna. Aztán a covidnál már kezesbárányok lettek az amerikaiak. E két háború után egyenesen kenyérre kenhetöek lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!