Tévedésből kapott tízmilliót egy battonyai nő, elköltötte az egészet

2023. október 24. 19:19

A nyomozás során kiderült, hogy a tévedésből származó pénzt a nő saját szükségleteire fordította.

2023. október 24. 19:19
null

A 33 éves battonyai nő hosszú ideig kapta a gyermekgondozási díj tízszeresét, ami havonta több mint másfél millió forintot tett ki, mivel a kormányhivatal tévesen rögzítette az összeget 2022 januárja és júniusa között – olvasható a Világgazdaságon.

A hiba miatt jogosulatlanul közel tíz millió forintot kapott meg, de ezt nem jelezte a hatóságok felé. 

Ennek következtében vádemelés történt, a nő 9,7 millió forint vagyoni hátrányt okozott a Magyar Államnak. A nyomozás során kiderült, hogy a tévedésből származó pénzt a nő saját szükségleteire fordította. Emiatt a Gyulai Járási Ügyészség vádat emelt ellene, és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott az elkövetővel szemben, aki büntetlen előéletű.

***

Nyitókép:MTI/Bruzák Noémi

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunCsz
2023. október 25. 08:57
Pontositsunk az állami tisztviselő okozott kárt az államnak. Legalább egy honfitársunknak volt egy pár jó hónapja. Mégha töredék szinten is, de egy rövid ideig átérezhette, hogy él, mondjuk az értük aggodó Demokratikus Klára
Szamóca bácsi
2023. október 24. 20:39
most majd biztos "mindenkimásahibás" és "nincsjogállam" fog következni.
kizokkentido
2023. október 24. 20:33
Az egyik munkahelyemen történt, hogy az egyik havi utalásnál a bank dupla pénzt utalt az összes dolgozónak.
Ergit
2023. október 24. 20:09
Azért a hivatal is hibás, de nagyon, mert nem igaz, hogy senki nem tűnt fel, hogy nem stimmel az "igénylés" a kifizetéssel!!!! Beírja a program az igénylést, és aztán a teljesítést, 30 naponta megnézni, minden rendben van-e, nem pedig csak 1 év múlva ellenőrizni, minden rendben van-e!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!