Szijjártó is reagált az ideiglenes szlovák határellenőrzésekre

2023. október 04. 14:51

A külgazdasági és külügyminiszter alaposan kiosztotta a bürokratákat.

2023. október 04. 14:51

Teljes egészében Brüsszel hibája a migrációs nyomás erősödése Közép-Európában, ugyanis a kötelező letelepítési kvóták napirenden tartása mágnesként vonzza az illegális bevándorlókat és támogatja az embercsempészek üzleti modelljét – reagált a tárca tájékoztatása szerint szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ideiglenes szlovák határellenőrzésekre.

A tárcavezető a Szlovákia által ideiglenesen visszaállított határellenőrzések kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a migrációs nyomás erősödése Közép-Európában teljes egészében Brüsszel hibája. „Ugyanis Brüsszel ösztönzi a migrációt, támogatja az embercsempészek üzleti modelljének működését azáltal, hogy

folyamatosan nyomják a kötelező letelepítési kvótákat, amelyek mágnesként vonzzák a migránsokat Európába”

– jelentette ki.

„Mert ha van kötelező letelepítési kvóta, akkor el lehet mondani a migránsoknak, hogy induljatok útnak, majd ha bejuttok, akkor onnantól kezdve elosztanak benneteket, és maradhattok” – tette hozzá.

Felszólítjuk Brüsszelt, hogy azonnal fejezze be ezt a migrációs politikát.

Azonnal fejezze be a kötelező letelepítési kvóták napirenden tartását, ne hívjon ide migránsokat, ne támogassa az embercsempészek üzleti modelljét” – közölte.

Szijjártó Péter ezután leszögezte, hogy az embercsempészek üzleti modelljét szét kell verni a lehető leghatározottabb eszközökkel, a migrációt pedig meg kell állítani, és nem menedzselni kell. „Az, hogy nő rajtunk a migrációs nyomás, az kizárólag Brüsszel hibája. Úgyhogy abban reménykedünk, hogy a következő európai parlamenti választáson végre olyan politikusok kerülnek döntési pozíciókba Brüsszelben, akik a migrációt megállítani akarják és nem akarnak újabb és újabb migránsokat Európába hívni” – fogalmazott.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2023. október 04. 20:31
drogqueen 2023. október 04. 16:25 ..."Érdekes, hogy pont a ... választások előtt 30-szorozódott meg a migri nyomás a szlov-magy határon. Ez pont az ez ellen kampányoló illiberálisoknak kedvezett"... EZ a LIBERÁLNÁCI Soros csicskák KONTRAPRODUKTIVITÁSA. Minél inkább erőlködnek, a marxi dialektika HATÁS-ELLENHATÁS törvény szerint, annál inkább inkább reszeltek a LIBERÁLNÁCIKNAK! A migrinyomást a DÉLI magyar határon növelte a Soros civil-csempész maffia bűnözői szövetség. RÁBASZTAK. Így bukott a neonáci Slota is anno: a választások előtti éjszakán rongáltatta meg a maga állította Trianondicsőítő emlékművet, mintha a magyarok tették volna. Ez az ELSZÁNT MAGYARGYŰLÖLET már az ő választóinak is sok volt, Szt. István lovasbohócozása, Göncz kócosasszonyozása után.
survivor
2023. október 04. 17:11
Az EU úgyse tesz semmit, amíg szét nem basszák a bevándorlók a nagy jólétet. Az USA úgyse tesz semmit, amíg szét nem basszák a bevándorlók a nagy jólétet. A német azt hiszi, hogy a migrik dolgozni jönnek. A jenki azt hiszi, hogy a migrik dolgozni jönnek. DE NEM , bébi....
survivor
2023. október 04. 17:07
Há' jöjjenek csak. A csikánók az USA-ba , az afroarabok az EU-ba, az ukránok mindenhá... Majd ha már elég sokan lesznek , picsán rúgják az összes libsit...
drogqueen
2023. október 04. 16:25
Érdekes, hogy pont a közelgő szlovák választások előtt harmincszorozódott meg a migrációs nyomás a szlovák-magyar határon. Ami pont az ez ellen kampányoló illiberális majomnak kedvezett.. Orbán, vagy Soros akarta Ficót a hatalomban. Orbán, vagy Soros tudta-e úgy intézni, hogy Magyarország felől migránshordák lepjék el Szlovákiát? A többi fideszes kacsamese.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!