Összeül hétfőn a nemzetbiztonsági bizottság, jöhet a migrációs titkosszolgálati jelentések megismerése

2023. október 27. 17:24

Információink szerint Kocsis Máté jövő héten terjeszti elő javaslatát a testületnek.

2023. október 27. 17:24
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Csütörtökön Ásotthalmon tartott sajtótájékoztatóján jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, hogy rendszeressé váltak az erőszakos és fegyveres támadások a magyar határ közelében. A legutolsó súlyos eset péntek hajnalban történt, mikor legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült, miután migránsbandák között tört ki lövöldözés Horgos külterületén.

Ezt is ajánljuk a témában

Hétfőn a parlament honlapjára feltett tájékoztatás szerint összeül a nemzetbiztonsági bizottság, forrásaink szerint Kocsis Máté itt fogja felvetni, beterjeszteni a csütörtökön ismertetett javaslatát. A Fidesz frakcióvezetője közölte, titkosszolgálati jelentés készült a migráció terrorkockázatairól, s kezdeményezi a dokumentum nyilvánosságra hozatalát. Erről majd a szolgálatok dönthetnek, a parlamenti testület kérésére, ez a hivatalos menetrend.

A határvédelemben dolgozók biztonsága tényleges veszélyben van, és az az elsődleges felelőssége az Országgyűlésnek és a kormánynak is, hogy megvédje állampolgárait”

– jegyezte meg az országgyűlési képviselő, aki szerint mindenkinek látnia kell, mi történik a migráció terén, „milyen terrorkockázatok leselkednek Magyarországra és az egész kontinensre”.

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: OLIVER BUNIC / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. október 27. 20:45
Az is szerepel a jelentésben, hogyan juthatnak el az országon keresztül pl a szlovák határig? Netán az is, ki hazudozta a kampányban, hogy megvédi a migriktől az országot?
mreinstand-2
2023. október 27. 20:04
Hugyos, azért az ülés idején ne zsozsóval menj újra nászútra titokban, miközben hazudsz a Facebookon arról, hogy hol vagy…
Lajoss
2023. október 27. 19:31
Máté,Anyának találtál már valami új,kamu állami kifizetőhelyet?
Sztrovacsek
2023. október 27. 19:17
Az megvan, hogy az uniós vezetők a kétnapos csúcstalálkozóján egyhangú döntés született Ukrajna további támogatásáról? mondom EGYHANGÚ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!