Óbudán épül meg a mormon egyház első budapesti temploma

2023. október 11. 11:01

A híveknek eddig Németországba kellett utazniuk, ha az egyház templomában akartak imádkozni.

2023. október 11. 11:01

Budapesten, a III. kerületben épül meg a mormon egyház első budapesti temploma – vette észre a hvg.hu. Mint az egyház közleményéből kiderült,  A mormon közösség több gyülekezeti házzal is rendelkezik Magyarországon, de a magyar hívőknek eddig a németországi Freibergbe kellett elutazniuk ahhoz, ha az egyház templomában akartak imádkozni.

A lap felidézte, hogy a templom megépítését az egyház jelenlegi első elnöke, Russel M. Nelson már 2019 áprilisában bejelentette, a helyét azonban úgy tűnik, hogy csak nemrégiben találták meg. 

A közlemény szerint 

az óbudai templom egy 2,4 hektáros területen fog megépülni, a Kocsis Sándor utca és a Borsikafű utca sarkán. 

Az egyház továbbá közölte, hogy a tervek szerint egy egyemeletes, körülbelül 1700 négyzetméteres templom, valamint fogadóközpont és lakások is épülnek a területen az egyház dolgozói számára.

Szeptemberben egyeztettek Novák Katalinnal

Az egyház hivatalos honlapján található beszámoló szerint a mormon egyháznak Magyarországon több mint 5200 tagja van, az egyházi státuszt 1988-ban kapták meg a magyar kormánytól.

A közleményhez mellékeltek egy fotósorozatot is, melynek képaláírása szerint az egyház vezetői szeptember 26-án találkoztak Novák Katalin köztársasági elnökkel az amerikai Salt Lake Cityben. A beszélgetés témái között pedig szerepelt a Magyarországon épülő templom ügye is – írta a hvg.hu.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. október 11. 12:51
Ez még hiányzott mint sántának a púp.
Ergit
2023. október 11. 12:21
Az nem igazi hívő, aki csak templomban képes imádkozni!!! Én nem engedném meg a templom építését! Ez csak szemfényvesztés, porhintés!
Kanmacska
2023. október 11. 11:47
És akkor a többnejűség rendben van, ha valaki mormon? 😉
kérdés
2023. október 11. 11:37
1700 ezer négyzetméteres
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!