Márki-Zay házhoz ment a pofonért Izrael-ügyben is, de hamar szembesítették a valósággal

2023. október 09. 08:56

Az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje a magyarokat kimenekítő repülőgépeket kérte számon a kormányon, miközben a gépek már úton voltak Budapestre.

2023. október 09. 08:56

A kisstílű, szűklátókörű politikai haszonszerzés iskolapéldáját mutatta be Márki-Zay Péter egy Facebook-posztjával, akit a külügyminisztérium sajtószóvivője szembesített a valósággal.

Márki-Zay: Nem a szavak ideje van itt most, Külügyminiszter úr!

Azonnal haza kell hozni az Izraelben ragadt magyarokat! Hol van most az a katonai gép, amit Orbán Viktor és Szijjártó Péter előszeretettel használ? Nem a szavak ideje van itt most, Külügyminiszter úr!”

 – posztolta Márki-Zay Facebookon, mint kiderült, vélhetően mindenfajta előzetes tájékozódás nélkül.

Hamar megérkezett a válasz

Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtószóvivője kommentben reagált az ellenzéki városvezető posztjára. „Jó lenne, ha legalább akkor nem a poltikai haszonszerzés motiválná, amikor magyar emberek élete van veszélyben” – írta Márki-Zaynak.

Hódmezővásárhely polgármesterének bejegyzése idején már több száz kimenekített magyarral a fedélzetén éppen úton volt Budapestre a magyar légierő Márki-Zay által említett gépe.

A kimenekített magyarok már biztonságban vannak, tájékoztatott róla Szijjártó Péter vasárnap este, aki hangsúlyozta: 

az idejekorán adott tájékoztatás ebben az esetben is magyar állampolgárok százainak életét veszélyeztette volna.”

Cikkünk írásakor Márki-Zay Péter még nem reagált a valóságra.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

 

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lilyana2
2023. október 09. 18:50
Erre a kómában kóválygó bim-bam dilidongóra miért kell odafigyelni, ha bőg valamit? Az ész még körözni se jár a feje felett, a közelébe se merészkedett soha!
KBA98
2023. október 09. 17:41
Balfasz!
nyugalom
2023. október 09. 13:50
Kepzeljük el, ez az ügynök vagy a sunyi geli vagy a visitó dobreva vezetné országunkat! Egy amish-hívő, egy aljas proli vagy egy bolgar, gyilkostóni zsidó unokaja!
balu3
2023. október 09. 13:20
Cigányok bezzeg ott maradtak. Szijjártó Péter nekik nem jutott a repülőből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!