Koncz Gábor hitet tett Orbán Viktor mellett

2023. október 02. 12:57

Köszönjük szépen, művész úr!

2023. október 02. 12:57
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

„Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Mandinernek adott egy remek interjút, ahol nagyon keményen bírálta a baloldalt és Orbán Viktor miniszterelnökről is véleményt mondott, nem is akármilyet:

»Amikor a globalizmus címén újból erőltetett internacionalizmust felváltja a jó értelmű nacionalizmus. Azt mondják az internacionalisták, hogy ők mindenütt otthon vannak a világban. Én meg nacionalista vagyok, itt vagyok otthon! Sőt itt én vagyok a gazda! És nem félek kimondani azt sem, hogy a magyart minden eszközzel védeni kell, mert szerintem veszélyeztetett faj. »Jó magyarnak lenni nehéz, de nem lehetetlen«, fogalmaz Széchenyi. Erre kellene a magunk eszközeivel törekedni mindannyiunknak. Ahogyan a miniszterelnökünk teszi, akit a század legnagyobb politikusának tartok. Azért, mert család- és sportszerető, de ami a legfőbb érdeme az én szememben, hogy nem emeli fel a kezét, nem adja meg magát. […] Arra kérem az istent, hogy még az ő regnálása alatt menjek el.«

Ezt is ajánljuk a témában

Én Orbán Viktort a század legnagyobb politikusának tartom – Koncz Gábor a Mandinernek

Beszélgetés bátorságról, hőshiányról és arról, mit jelent ma Magyarországon konzervatív színésznek és keresztény embernek lenni.

***

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik