Kibújt a szög Pankotai Lili zsáknadrágjából

2023. október 28. 16:20

Ami Lilivel történik, azaz hogy őt is eszközként használják, valójában egy emberi tragédia, mégis nehéz sajnálni.

2023. október 28. 16:20
null
Molnár János
Magyar Nemzet

„Végleg lehullt az álca arról a hazugságról, hogy a tanártüntetések a pártpolitikától függetlenek lennének és a szakma érdekeit szolgálnák, ezt pedig a demonstrációkon rendre felbukkanó emblematikus figura, az indulatkezelési gondokkal (is) küszködő Pankotai Lili aktivista rántotta le. Az ifjú trágárkodó egy YouTube-műsorban maga vallotta be, hogy a baloldal szekerét tolja, azon belül is a Momentum áll szívéhez a legközelebb, hiszen mi a baj azzal, ha a diákok a Momentum hívó szavára politikai megmozduláson vesznek részt. Ez aztán a tanárok érdekvédelme!

Pankotai azonban nem állt meg itt. Jó liberális módjára a keresztény egyházakba is rúgott egy nagyot, mondván, szerinte az a baj az egyházi iskolákkal, hogy ott magas az oktatás színvonala, emiatt pedig a nem egyházi iskoláké alacsony. Ismervén Lili múltját, jelesül hogy ő maga is egyházi iskolába járt, azt gondolhatná az ember, tapasztalatai révén biztosan jól tudja. Ám aligha tekinthető mértékadónak a hitelességi csorbát szenvedett lány szélsőbaloldali megnyilvánulásokkal egybevágó véleménye, különösen mostani lebukásának fényében. Talán egykori alma materében sem hullatnak krokodilkönnyeket a távozását követően.

Kérdés, hogy miután a tanárok többségét alkalmatlannak találta a mindenhez is értő aktivista, vajon szívesen látják-e bármilyen »hétköznapi« iskolában? Mint ahogy kérdés az is, hogy a ködösítés, a tagadás, a pedagógusok ügyének aláásása csupán tehetségtelenségének a következménye, vagy netán direkt ártó szándék van mögötte? Vajon tényleg nem veszi észre, hogy azoknak az ügyét hátráltatja, akiket állítólag képvisel? A helyzeten tovább ront, hogy Pankotai a szélsőbaloldal sajátjának tekinthető erőszakos viselkedést is magáévá tette, amikor megafonnal üvöltött a közszolgálati televízió riporterének arcába. Ennek láttán felmerül az a kérdés is, hogy ha még elkeseredettebb lesz a folyamatos érdektelenség és sikertelenség láttán, akkor milyen, még durvább figyelemfelkeltő eszközhöz fog nyúlni, maroknyi csapatával együtt?

Ami Lilivel történik, azaz hogy őt is eszközként használják, valójában egy emberi tragédia, mégis nehéz sajnálni az aktivistát, mert az ő tragédiája egyben a hazai baloldalé is.”

Nyitókép: Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fukar
2023. október 29. 14:36
"Kérdés, hogy miután a tanárok többségét alkalmatlannak találta a mindenhez is értő aktivista, vajon szívesen látják-e bármilyen »hétköznapi« iskolában? " Hétköznapi iskolában nem is,csak a libsi keltető AKG-ban!
henrihenri
2023. október 29. 12:26
A legjellemzőbb változások az orral történnek, rövidebbé válik, az orr hegye felfelé mutat, de az állon és a szemhéjon is észrevehetők a elváltozások. Az orvosok szerint azok, akik babát terveznek, már az első gondolat után hagyjanak fel teljesen az ivással, hogy a magzat már biztonságban fejlődhessen.
letezikolyananagyobb0melyremindenepszilonnagyobb0raletezikolyandeltanagyobb0melyremindenxelemepontozottkdeltaaesetenfxelemekepszilona
2023. október 29. 12:03
"eszközként használják" Kik? Valami konteós baromság ez, mert folyton csak azt mondjátok hogy valami háttérhatalmi elit felhasználja valamihez, de azt sose mondjátok meg, hogy ki az aki felhasználja.
llnnhegyi
2023. október 29. 07:35
Sulammit! -:)) Pankotai Lilu szép, szőke lány. Jean d'Ark típusú politikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!