Kedves Perintfalvi Rita! Kérem, menjen gyorsan gyónni, ne Szent Péter előtt kelljen megtudnia, mit jelent katolikusnak lenni!

2023. október 19. 20:41

Embertársunk halálában mintegy nyilvánosan „bízni” az egyik legsunyibb, legaljasabb dolog, amit el lehet képzelni.

2023. október 19. 20:41
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Perintfalvi Rita hozta a tőle elvárható szintet. A magát rendszerint katolikus teológusként aposztrofáló hölgy a lengyel választások eredményét értékelte közösségi oldalán, de közben olyan mélyre süllyedt, hogy az már az ördögnek is büdös.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, bár a lengyel választásokat a jelenleg kormányzó PiS nyerte meg, ahhoz nem lett elég szavazatuk, hogy újból kormányt alakíthassanak, így minden bizonnyal végül az ellenzéki összefogás lesz az, amelyik hatalomra kerül. Hogy ez közben valamelyest a demokrácia megcsúfolása, mivel nem azok kormányoznak majd, akikre a legtöbben szavaztak, az már egy másik publicisztika tárgya.

Perintfalvi Rita mindezeket úgy értékelte, hogy Lengyelország felébredt, és időben tette. Szavai szerint „van esély megállítani azokat az autokratizálódási folyamatokat, amely (sic!) a Putyin-féle totalitárius diktatúra kiépüléséhez vezethettek volna náluk is”.

Mi meg reménykedhetünk a koleszterin győzelmében…”

– zárta bejegyzését. 

 

Ha nincs az utolsó mondat, akkor ez a kis bejegyzés nem lenne több, mint némi fröcsögés az ellenzéki térfélről, ám

a koleszterin győzelmében, azaz Orbán Viktor halálában (vagy ami azt illeti, bármely embertársunk halálában) mintegy nyilvánosan bízni az egyik legsunyibb, legaljasabb dolog, amit el lehet képzelni.

Magyarországon szólásszabadság van, így ezért a mondatáért Ritát itthon nem éri majd atrocitás. Itthon nyugodtan lehet szidni a kormányt, bírálni a vezetést; de bízni egy másik ember halálában, nopláne katolikus teológusként, nos, ez olyan szint, ahova nem gondoltam volna, hogy valaha elérkezünk. 

Kedves Rita! Szégyellje magát!

Maga saját bevallása szerint egy olyan egyházat képvisel, melynek alappillérei a béke, az elfogadás és a szeretet. Kérem, magyarázza már el nekem, egyszerű angyalföldi gyereknek: hogyan várhatja maga valakinek a halálát katolikusként? 

Arra is kíváncsi lennék, hogyan lehet annyira gyűlölni konkrétan Orbán Viktort, hogy azt várja, hogy meghaljon? És eleve: maga, mint nagy elfogadó, hogyan gúnyolódhat a túlsúlyon, miként bízhat annak végzetesen súlyos mellékhatásaiban?

Ilyen aljas gondolatokkal maga nem lehet vallásos.

Őszintén sajnálom, hogy olyan mélyen van, hogy már csak abban bízhat, amit fentebb idéztem öntől. Remélem, még van kiút, bocsánatot kér (mert nem szégyen), aztán megbocsátást nyer! 

Már az is nagy baj, hogy ilyen ellenzékünk és baloldalunk van; kívánom, hogy ne legyen olyan kormányunk soha, aminek a holdudvarához maga tartozhat! 

Ja, és kedves Rita! Kérem, menjen gyorsan gyónni, ne Szent Péter előtt kelljen megtudnia, mit jelent katolikusnak lenni. 

(Nyitókép: képernyőmentés)

 

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2023. október 21. 09:44
Szamárbőgés nem hallatszik a mennybe. Rita hazatalált: jól kiegészítik egymást ott, a baloldalin. Kedvenc hobbijuknak élhetnek, kedvükre gyűlölködhetnek együtt. Egy teológus professzorasszony is “gazdagítja” soraikat. Nem is beszélve Parászkáról, TWÁ-ról, vagy az amerikai Népszavásról, nopláne Jusztról! Micsoda társaság, te jó Isten!
Mandiner444hu
2023. október 21. 09:40
"Ilyen aljas gondolatokkal maga nem lehet vallásos." Szerintem Bokor, Perintfalvi vallásos lehet, ám az élő hite Jézus Krisztusban erősen kétséges. Emlékezzél a zsidó farizeusokra. Vallásosságban felülmúlhatatlanok, de az élő Istenhez semmi közük.
nemecsekerno_007
2023. október 21. 08:44
Manipulatív, nárcisztikus szociopata.
bagoly-25
2023. október 20. 19:01
Szeret szerepelni ez a kontraproduktív irományairól elhíresült álteológus. Boldogtalan ember lehet, sajnálni azért nem kell. A hazáját szerető többség nem vevő a hazaárulásra. A következő parlamenti választáson is simán meg lesz a stabil kétharmad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!