Gyurcsány Ferenc is megemlékezett Sólyom Lászlóról: „Magyarország teoretikus szerkesztője volt!”

2023. október 08. 13:09

„Makacs állhatatossága őrizte a Köztársaságot. Vitáink nem tépázták meg, legfeljebb árnyalták tekintélyét” – írta a DK elnöke.

2023. október 08. 13:09
Gyurcsány Ferenc, Sólyom László

Gyurcsány Ferenc is megemlékezett az egykori köztársasági elnökről, Sólyom Lászlóról. Mint fogalmazott a volt miniszterelnök, Sólyom „tudós-politikus volt, a saját igazában megingathatatlan, az új Magyarország teoretikus szerkesztője, az általa is szabott közjogi keretben később államelnöke”.

„Makacs állhatatossága őrizte a Köztársaságot. Vitáink nem tépázták meg, legfeljebb árnyalták tekintélyét. Középen hitte és látta magát a bomlasztó küzdelemben, volt, amikor tényleg ott is állt. Épített, de volt hogy hagyta, hadd málljon.

Nyugasztalja az Ég!” – zárta megemlékezését.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
 

 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. október 29. 11:55
Sólyom volt az egyik , másik Gönc akik a rendszerváltás nyakát kitekerték .
jostothu
2023. október 08. 22:37
Nem nőtt fel a feladatához. Megmérettetett és gyengének találtatott. Nyomot nem hagyott.
irmag2
2023. október 08. 22:05
Másnak nem unalmas a böszmeileg mostanában szinte példátlanul látható magyar kokárdával való megjelenés?
akkor ki
2023. október 08. 21:51
2006 "Sólyom László köztársasági elnök szerint Gyurcsány Ferenc lelepleződése óta a demokráciába vetett bizalom megrendült és a miniszterelnök utólagos reagálásaival sem törekedett rá, hogy visszaállítsa a bizalmat. Sólyom felhívta a figyelmet, hogy a miniszterelnök személyéről kizárólag az Országgyűlésnek van lehetősége dönteni. A Fidesz köszönetet mondott Sólyomnak a "világos iránymutatásért", az MSZP viszont közölte, töretlen a bizalom Gyurcsány iránt."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!