Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Fideszes EP-képviselő: Az Európai Bizottságnak ki kell vizsgálnia, hogy juthatott-e uniós pénz a terrorcselekmények finanszírozására

2023. október 18. 18:09

A jobboldali képviselők szerint felfoghatatlan, hogy az európai parlamenti baloldali csoportok továbbra sem ítélik el egyértelműen a Hamász támadásait.

2023. október 18. 18:09

Az Európai Bizottságnak ki kell vizsgálnia, hogy a palesztin népnek nyújtott uniós forrásokból juthatott-e akár közvetve is valamennyi a Hamász palesztin iszlamista szervezet terrorcselekményeinek finanszírozására - nyilatkozta az MTI-nek Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Gál ezt azután mondta, hogy nem sokkal korábban Várhelyi Olivér bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos arra szólította fel az EU-t, hogy függesszék fel és világítsák át a palesztinoknak nyújtott uniós segélyeket.

A Fidesz politikusa leszögezte, Izraelnek joga van az önvédelemhez ebben a terrorhelyzetben.

„Együttérzünk az áldozatok hozzátartozóival, a sebesültekkel és a túszok kiszabadításáért emeljük fel a hangunkat!”

 – mondta.

Hozzátette, meg kell akadályozni, hogy a térségben államközi háború törjön ki, hiszen az újabb migrációs hullámot indítana el, aminek következtében iszlamista terroristák érkezhetnének Európába. 

A képviselő úgy látja, ma a nyugat-európai utcákon a terrorfenyegetettség, a terror melletti tüntetések és a halálos terrortámadások mind azt bizonyítják, hogy nagyon elhibázott Brüsszel migrációs politikája.

„Fel kell függeszteni azonnal az elhibázott migrációs paktumról szóló tárgyalásokat, és végre ki kell mondani: Európa külső határait meg kell védeni, a külső határokon nem jöhetnek be illegális migránsok. Európában emiatt nem fordulhatnak elő terrorcselekmények” – emelte ki Gál Kinga.

A fideszes képviselő felszólalását követően Charlie Weimers svéd és Hermann Tertsch spanyol jobboldali EP-képviselő is adott sajtónyilatkozatot a magyar közmédiának. Hangsúlyozták: a leghatározottabban elítélik a Hamász terrortámadását Izrael ellen.

Weimers szerint 

„felfoghatatlan, hogy az európai parlamenti baloldali csoportok továbbra sem ítélik el egyértelműen a Hamász támadásait Izrael és a zsidó nép ellen”.

(MTI)

Nyiókép: MAJDI FATHI / NurPhoto / NurPhoto via AFP
    

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
panyigai péter
2023. november 20. 17:43
Nem azt kell vizsgálni, hogy juthatott-e, hanem hogy mennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!