Elbukhatja a rágalmazási pert a kispesti fehér-poros ügy főszereplője

2023. október 18. 15:13

A Kúria döntése nyomán másodfokon tárgyalják újra az ügyet, amelyben korábban elmarasztalták a fideszes Dódity Gabriellát.

2023. október 18. 15:13
Baranya Róbert
Baranya Róbert

November 14-én kezdődik újra a Fővárosi Törvényszéken a kispesti „fehér poros” ügy kapcsán a fideszes Dódity Gabriella ellen kezdeményezett rágalmazási per – tudta meg lapunk a képviselőtől.

Dódity Gabriellát a korábbi kispesti MSZP-s képviselő Lackner Csaba perelte be, miután a 2019-ben októberében, az önkormányzati választások előtt nyilvánosságra került botrányos felvétel kapcsán 

Dódity egy Facebook-bejegyzésben arra utalt, hogy a szocialista politikus kábítószerezik.

Mindezt arra alapozta, hogy a Hír TV által bemutatott felvételen a szocialista politikus, Gajda Péter kispesti polgármester bizalmasa, egy baráti összejövetelen, félreérthetetlen helyzetben egy fehér port tartalmazó zacskót lóbál. Lackner a később nyilvánosságra került hangfelvételeken gyakorlatilag lerántotta a leplet az önkormányzat piszkos ügyeiről, hogyan kell a közpénzeket megcsapolni, visszaosztani, hogyan működött a kispesti városházán a korrupció. 

A felvételek ellenére a politikus pert indított Dódity ellen, mert szerinte a kormánypárti képviselő megsértette becsületét.

Az első fokon eljáró XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság 2021 februárjában bűnösnek mondta ki a fideszes képviselőt rágalmazás vétségében és megrovásban részesítette. A Lackner által követelt másfél milliós sérelemdíj helyett azonban csak a perköltségek megfizetésére kötelezte a bíróság a politikust. 2021 novemberében a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében helyben hagyta az elsőfokú ítéletet,
 

Ezt is ajánljuk a témában

Lackner-ügy: másodfokon is elítélték rágalmazásért Dódity Gabriellát

A Fővárosi Törvényszék helyben hagyta a fideszes kispesti önkormányzati képviselőre első fokon kiszabott ítéletet, amelyben megrovásban részesítették Dódity Gabriellát. A képviselőt a volt helyi szocialista politikus Lackner Csaba perelte be egy Facebook-hozzászólásért, amelyben arra utalt, hogy Lackner kábítószerezik. Dódity közölte: a Kúrián támadja meg a döntést.

Ám ekkor jött a fordulat: Dódity a Kúriához fordult felülvizsgálati kérelemmel, 

a legfőbb bírói fórum pedig idén februárban hatályon kívül helyezte az őt elmarasztaló ítéletet és új eljárásra kötelezte a Fővárosi Törvényszéket.

Közben a kispesti szocialisták botrányos ügyeiben indult nyomozásoknak továbbra sincs gyanúsítottja, az ügy továbbra is felderítési szakban van – tudta meg lapunk a Fővárosi Főügyészségtől. Mindössze annyi történt, hogy a fehér poros ügyben már nem kábítószer-fogyasztás, hanem drogkereskedelem miatt nyomoz a rendőrség. 

Nyitókép: Lackner még a 2014-es önkormányzati kampányban. (Fotó: Lackner Zoltán/Facebook)

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. december 02. 13:20
Közeleg az önkormányzati. Kezd szorítani a kapca a kispesti brigádon..:)
Ad majorem Dei gloriam
2023. október 20. 02:15
Van a vicc, a rossz vicc, és a magyar igazságszolgáltatás.
llnnhegyi
2023. október 18. 16:07
A bírókat, ügyészeket kabaréba... Tiszta ügy összekeverve....
Kotucso
2023. október 18. 16:05
Igaza van sz EU-nak. Függetleníteni kell a bíróságokat. A balliberális oldaltól. Sűrgősen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!